Diamantens skola präglas av ett trivsamt klimat, engagerad personal och våra tre profiler. PAX är på Diamanten ett välkänt ord som visar på vår strävan att bli en skola där ingen vill slå eller reta någon. Skolan ligger i Navestad med närhet till skog och en sjö. Till enheten hör även förskola.

måndag 31 oktober 2016

Tigerns veckobrev v.44

Diamantens skola, Tigern
 
2016-10-31
Tigerbrev v.44
Marie Möller 0722354640 marie.moller@edu.norrkoping.se
Lulu Kosonen 0727248927 lulu.kosonen@edu.norrkoping.se
Textruta:  Åsa Dusén (elevassistent) asa.dusen@edu.norrkoping.se
Telefontid: 08.00-08.15
Kom ihåg att ringa till Dexter för frånvaroanmälan: 011-444 14 96

Viktiga datum:
31/10 – 4/11 Höstlov
9/11 Kulturkväll på Tigern, 17-19
5/12 Simning på C-badet, em.
12/12 MUSIKHJÄLPENGALA!
21/12 Julavslutning

Vecka 45
Må. Idrott- inne. Gymnastikskor obligatoriskt!! Duschning efteråt för alla. Besök av Mr Mac.
       Marie ledig.
       Matteläxan till torsdag.
Ti. Idrott-inne. Besök av Mr Mac
On.
To. Slöjd. Matteläxan ska lämnas in!!
Fr.  PROV på människokroppen!!

Hej!
HÖSTLOV!!
Ja det känns som en välbehövlig vila som kom nu. Eleverna får en paus och hämta nya tag inför slutspurten på terminen.

I svenska har jag gjort avstämning på stavning, ordförståelse och läsförståelse samt läshastighet. Efter lovet kommer eleverna att få läxa i diktamen. Det innebär att läsa en text och träna på svåra ord att stava. På fredagar kommer ett test på den text man läst.
Vi kommer även att börja läsa en bok som heter Hoppet. Här ska vi arbeta med läsförståelse. Det kommer att vara frågor till boken och den text vi läst under veckan. Ibland kan de även få med hem att arbeta med texten. Kan vara att läsa högt för Er eller samtala kring något som texten belyser.
Läsförståelsen är något som eleverna måste bli bättre på i klassen. Förstår man inte vad man läser och ser sammanhang blir det extra svårt med texter i SO och NO. Där kommer även ord och begrepp in som vi ska arbeta med.
En gång per månad kommer vi att besöka Stadsbiblioteket för att låna bok. Eleverna kan låna böcker att läsa hemma också. Uppmuntra Era barn att läsa, gärna högläsning för Er eller yngre syskon om det finns. Att höra sig själv är bra och att någon annan ska förstå vad man läser är viktigt.

Under två veckor kommer vi att få besök på samtliga idrottslektioner. Mr Mac, en kille som håller på med cirkusträning kommer att hålla i lektionerna och jag är med som ”elev”. Det blir spännande!!
Viktigt att eleverna har idrottskläder med sig för att byta om. Vi duschar efter alla pass och det gäller alla! Gymnastikskor för inomhusbruk ÄR viktigt, både när det gäller att förebygga skador och hygien.

Måndag efter lovet studerar jag istället för torsdag. Mats H kommer att vara med eleverna på idrotten.

Ingen engelska eller svenska läxa v.45

Eleverna har PROV på människokroppen. Lulu har informerat samtliga elever och gått igenom vad de ska läsa på. Under måndagen 7/11 kommer de att arbeta/träna inför provet.

Onsdag, kulturkväll på Tigern!! Det ser vi fram emot, Välkomna!

Trevligt höstlov!!

         Marie, Lulu och Åsa


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar