Diamantens skola präglas av ett trivsamt klimat, engagerad personal och våra tre profiler. PAX är på Diamanten ett välkänt ord som visar på vår strävan att bli en skola där ingen vill slå eller reta någon. Skolan ligger i Navestad med närhet till skog och en sjö. Till enheten hör även förskola.

fredag 18 november 2016

Delfinen v.46

Diamanten
 
2016-11-18Delfinens veckobrev v 46.
Hej alla föräldrar!
Under två veckor har vi tränat på cirkuskonster på idrottslektionerna. Idag var det dags för alla klasser att visa upp sina nummer för hela skolan. Vi är väldigt stolta över våra elevers uppträdande!
På tisdag kommer det hit en schacklärare för att lära oss att spela schack.
På onsdag ska vi till simhallen och träna simning. Då ska alla elever ha med sig badkläder, handduk och ett lås.
På torsdag är det diagnos i matematik för kapitel två.
I svenska jobbar vi med att skriva texter och att få respons på dessa för att sedan göra förbättringar. Nästa vecka kommer vi att börja arbeta med ett tema som handlar om att även barn som lever i länder där det är krig har rätt att gå i skolan. I matematik har vi jobbat uppställningar av multiplikation. I engelska är det ”Colours and numbers” vi arbetar med och i NO är det ”Naturen på hösten”. 
Till onsdagen 23/11 har vi tio engelska glosor: important-viktig, become-blir, be careful-var försiktig, dragon-drake, stripe-rand, star-stjärna, corner-hörn, wheel-hjul, progress-framsteg, hour-timme
Vi har idrott inne på onsdagar och torsdagar. Kom ihåg inneskor.
Vi vill uppmana er föräldrar att uppmuntra eleverna att läsa böcker hemma. Att läsa böcker har väldigt god påverkan på barns språkutveckling. Vill ni föräldrar ha boktips kan ni gärna höra av er till Fredrik.
Om ert barn är sjukt så anmäler ni det på tel. nr. 011-444 14 96. Skicka gärna ett sms till Fredrik eller Therese också.
Skoldagen börjar 8.15 och ytterdörren öppnas 8.10.
Kommande händelser:
22/11 schackträning
23/11 simhallen
24/11 Ma-diagnos
25/11 bokprat med personal från biblioteket
30/11 besök på stadsmuseet för att se en utställning om Norrköpings tidiga historia

Mvh

Fredrik fredrik.nygren@norrkoping.se  076-7980426

Therese therese.hellgren@norrkoping.se 076-7980425

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar