Diamantens skola präglas av ett trivsamt klimat, engagerad personal och våra tre profiler. PAX är på Diamanten ett välkänt ord som visar på vår strävan att bli en skola där ingen vill slå eller reta någon. Skolan ligger i Navestad med närhet till skog och en sjö. Till enheten hör även förskola.

fredag 25 november 2016

Delfinens veckobrev v.47

Diamanten
 
2016-11-25Delfinens veckobrev v 47.
Hej alla föräldrar!
I veckan hade vi besök av en schacklärare så nu har vi alla lärt oss grunderna i schack och som avslutning på veckan har vi haft besök från biblioteket. Vi fick bland annat tillverka våra egna miniböcker och så fick vi många nya tips på spännande, roliga och otäcka böcker.
Vi har haft en diagnos på multiplikation så nästa vecka börjar vi att arbeta med division. I svenska jobbar vi med att skriva texter och att få respons på dessa för att sedan göra förbättringar. Vi har börjat arbeta med ett tema som handlar om att även barn som lever i länder där det är krig har rätt att gå i skolan. I engelska är det ”Colours and numbers” vi arbetar med och i NO är det fysik om värme, kyla och väder.   
Till onsdagen 30/11 har vi ingen engelska läxa men där emot har vi matteläxa, sidan 108 i matteboken till torsdagen 1/12- det är viktigt att matteboken kommer med till skolan varje dag!
På onsdag 30/11kommer vi att besöka Norrköpings stadsmuseum. Vi ska besöka en utställning om Norrköpings tidiga historia. Vi åker tillsammans från skolan så alla elever kommer till klassrummet som vanligt klockan 8.15.
Information om musikhjälpen har vi skickat i en bifogad fil, vi har pantinsamling och insamlingsbössa i klassrummet och hälsar er alla hjärtligt välkomna till Diamantens musikhjälpengala måndagen den 12/12 klockan 17-19. Här finns även en länk för att skänka pengar: http://bossan.musikhjalpen.se/insamling/diamantens-musikhjalpengala
Vi har idrott inne på onsdagar och torsdagar. Kom ihåg inneskor.
Vi vill uppmana er föräldrar att uppmuntra eleverna att läsa böcker hemma. Att läsa böcker har väldigt god påverkan på barns språkutveckling. Vill ni föräldrar ha boktips kan ni gärna höra av er till Fredrik.
Om ert barn är sjukt så anmäler ni det på tel. nr. 011-444 14 96. Skicka gärna ett sms till Fredrik eller Therese också.
Skoldagen börjar 8.15 och ytterdörren öppnas 8.10.
Kommande händelser:
30/11 besök på stadsmuseet för att se en utställning om Norrköpings tidiga historia
12/12 Diamantens musikhjälpengala

Mvh
Fredrik fredrik.nygren@norrkoping.se  076-7980426

Therese therese.hellgren@norrkoping.se 076-7980425

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar