Diamantens skola präglas av ett trivsamt klimat, engagerad personal och våra tre profiler. PAX är på Diamanten ett välkänt ord som visar på vår strävan att bli en skola där ingen vill slå eller reta någon. Skolan ligger i Navestad med närhet till skog och en sjö. Till enheten hör även förskola.

fredag 11 november 2016

Örnens veckobrev för v.46

Veckobrev
14 november – 18 november 2016

Hej därhemma!
Nästa vecka kommer vi att börja med de nationella proven. Den första delen i matematik, svenska och engelska är muntliga och kommer att genomföras i små grupper. Första uppgiften i svenska är redan förberedd och på tisdag kommer de två första grupperna att göra sin del. Sedan är tillfällena utspridda över kommande veckor.

Nu börjar vi förbereda för musikhjälpengalan. Temat för det här året är ”Barn i krig har rätt gå i skolan”. Vi kommer att koppla arbetet till kursplanen i samhällskunskap. Årets musikhjälpengala hålls den 12 december och inför det är det en del förberedelser som måste göras. Bland annat ska vi få till ett uppträdande vilket alltid är roligt! Kom ihåg att samla pant-burkar/flaskor och ta med!

På torsdag den 17 november håller Navestadskolan öppet hus mellan kl 18:00-19:30. Hela familjen är välkommen att uppleva navestadskolan tillsammans. Fritidsgårdarna Frinavet och Rambodal kommer också att finnas på plats med information. Inbjudan skickas på en separat lapp tillsammans med en korvbiljett till alla elever.

För närvarande har vi en del problem med arbetsmoral i klassen. Den fungerar fint och är hög för många men för andra är den ganska låg. Det innebär att vi har elever som stör mycket. Vi uppmärksammar ständigt det här och jobbar hårt med att få ett arbetsklimat som fungerar för alla. Vi måste bara ha lite tålamod med de som inte har förstått att även lektionerna är viktiga i betygsbedömningen. Prata gärna om det hemma också så att vi snabbt kan få till en förändring. Det är ca fem veckor kvar till första betygen sätts!

Glöm inte att swisha eller föra över pengar för kakorna så snart som möjligt. Info om detta är hemskickat på en separat lapp innan lovet.

 Datum att komma ihåg.

17/11 Öppet hus på Navestadskolan 18-19:30
30/11 Simtest
12/12 MUSIKHJÄLPENGALA!
21/12 Julavslutning.

För mer information om vad som händer på skolan och på Örnen se vår blogg

För mer information om undervisningen på Örnen

För sjukanmälan ring Dexter 011-444 14 96, skicka gärna ett sms till något av våra nummer också. Ni når oss på telefonnummer:
Frida 0767-980442 (frida.asklund@norrkoping.se)

Jimmy 0767-980441 (jimmy4.karlsson@norrkoping.se)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar