Diamantens skola präglas av ett trivsamt klimat, engagerad personal och våra tre profiler. PAX är på Diamanten ett välkänt ord som visar på vår strävan att bli en skola där ingen vill slå eller reta någon. Skolan ligger i Navestad med närhet till skog och en sjö. Till enheten hör även förskola.

fredag 2 december 2016

Delfinens veckobrev v.48


Diamanten
 
2016-12-02Delfinens veckobrev v 48.
Hej alla föräldrar!
Måndagen 5/12 är det tävling i schackfyran så vi samlas i klassrummet 8.15 för att gemensamt åka till mässhallen. Det går att få med pannkakor från skolan- ta med matlåda och bestick eller så är det ok med egen matsäck!

I veckan var vi på besök på Norrköpings stadsmuseum, för deras utställning om forntiden. Det var ett väldigt roligt och givande besök och många elever vill gärna dit igen och titta på de andra utställningarna så det kan vi varmt rekommendera.

I svenska jobbar vi med att studera olika texttyper. Vi har börjat arbeta med ett tema som handlar om att även barn som lever i länder där det är krig har rätt att gå i skolan. I engelska är det ”Colours and numbers” vi arbetar med och i NO är det fysik om värme, kyla och väder. I matematiken jobbar vi med division och det kommer vi att fortsätta med fram till jullovet.  

Till onsdagen 7/12 är det tio engelska glosor igen och vi vill påminna om att det är viktigt att eleverna tränar på glosorna eftersom det underlättar när vi läser och jobbar med texter i skolan sen! Glosorna är: wellies-gummistövlar, sweater-tröja, coat-jacka/rock, boots-stövlar, see-träffas, glove-handske, clothes-kläder, skirt-kjol, jacket-jacka, boring-tråkigt

Inför musikhjälpen har vi har pantinsamling och insamlingsbössa i klassrummet och hälsar er alla hjärtligt välkomna till Diamantens musikhjälpengala måndagen den 12/12 klockan 17-19. Här finns även en länk för att skänka pengar: http://bossan.musikhjalpen.se/insamling/diamantens-musikhjalpengala

Vi har idrott inne på onsdagar och torsdagar. Kom ihåg inneskor.

Vi vill uppmana er föräldrar att uppmuntra eleverna att läsa böcker hemma. Att läsa böcker har väldigt god påverkan på barns språkutveckling. Vill ni föräldrar ha boktips kan ni gärna höra av er till Fredrik.

Om ert barn är sjukt så anmäler ni det på tel. nr. 011-444 14 96. Skicka gärna ett sms till Fredrik eller Therese också.
Skoldagen börjar 8.15 och ytterdörren öppnas 8.10.
Kommande händelser:
5/12 Schackfyran kl 9.30-12, Matsäck eller pannkakor från skolan!
12/12 Diamantens musikhjälpengala
21/12 Julavslutning på Diamanten kl.9-11

Mvh
Fredrik fredrik.nygren@norrkoping.se  076-7980426

Therese therese.hellgren@norrkoping.se 076-7980425

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar