Diamantens skola präglas av ett trivsamt klimat, engagerad personal och våra tre profiler. PAX är på Diamanten ett välkänt ord som visar på vår strävan att bli en skola där ingen vill slå eller reta någon. Skolan ligger i Navestad med närhet till skog och en sjö. Till enheten hör även förskola.

fredag 2 december 2016

Drakens veckobrevVecka 49
Lill Karlberg 076- 798 04 33      lill.karlberg@.norrkoping.se                       
Lill privat 070-7886294
Sofia Hagel 076-7980434          sofia.hagel@.norrkoping.se
Telefontid: 8.00-8.15       (sjukanmälan mm, det går bra att sms:a)
Kom ihåg att ringa till Dexter för frånvaroanmälan: 011-444 14 96


Hej!

Vi har haft en intensiv men rolig vecka! De flesta elever har spelat i Champions League tisdag, onsdag och torsdag förmiddag. I torsdags avslutade vi dagen med ett roligt disco på Draken med lekar, popcorn och dans. Det var mycket uppskattat av eleverna!

Nästa vecka kommer vi att jobba mycket med musikhjälpen. Temat i år är ”barn i krig har rätt att gå i skolan”. Vi kommer även att slutföra vårt tema om hållbar utveckling. Nästa vecka kommer det att bli ett muntligt prov om olika material, hur man ska källsortera och om hur vi ska göra för att ta hand om vår miljö.

Fia kommer att vara ledig på måndag och då kommer Bäckis vara en del på Draken då och ha bl.a bild.

Musikhjälpen
Den 12 december är det dags för Diamantens musikhjälpengala. Du kan nu vara med och bidra till vår insamling. Skänk gärna en slant i vår digitala bössa: http://bossan.musikhjälpen.se/insamling/diamantens-musikhjalpengala
Under nästa vecka samlar vi också in saker till loppisen som vi kommer att ha på själva musikhjälpengalan. Kolla gärna om du har något att skänka och lämna in senast fredag nästa vecka. Vi tar gärna emot även bakverk som kommer gå till ett lotteri (innehållsförteckning måste finnas med). Vi tackar för alla som lämnat in pant och vi hoppas fler kan bidra.

Lucia
I år blir det inget luciafirande för er föräldrar på Diamanten då det krockar med musikhjälpengalan. Vi kommer däremot att börja skoldagen den 13 december med att de elever som vill deltar i ett luciatåg för övriga elever.

Julavslutning
Onsdag den 21 december har eleverna skolavslutning. Vi kommer att samlas på Draken kl. 9.00 och eleverna kommer att sluta före lunch (ca kl. 11.00). Frita är öppet därefter för de elever som har plats.

Läxa:
Läsläxa till torsdag den 8/12.

Nästa vecka v. 49: 
Måndag: 
Tisdag:    
Onsdag:   Julspel i Navestad kyrka. Bad för blå grupp.
Torsdag:  
Fredag:    


Vad vi kommer att arbeta med kommande vecka 49
Svenska
Arbeta med bokstaven Å
Läsning
Boken om mig!
Matte
10-kompisar
Geometriska figurer
Tallinjen
SO/NO Tema
Hållbar utveckling
Musikhjälpen.
Engelska (Träna gärna hemma)
Repetition av gamla ord.

Kram Lill & Fia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar