Diamantens skola präglas av ett trivsamt klimat, engagerad personal och våra tre profiler. PAX är på Diamanten ett välkänt ord som visar på vår strävan att bli en skola där ingen vill slå eller reta någon. Skolan ligger i Navestad med närhet till skog och en sjö. Till enheten hör även förskola.

måndag 30 januari 2017

Förberedelseklassen Falkens veckobrev, v. 5


2017-01-27Veckobrev, förberedelseklassen, v. 5


Hej!


Den här veckan ar vi arbetat vidare med adjektiv i svenska och vi har också börjat med ett arbete där eleverna ska få skriva en egen berättande text. I engelska har vi arbetat med några olika ord och med prepositioner (=ord som talar om var något finns, t.ex. on, behind. I SO har vi fortsatt med religion och i NO har vi arbetat med vintern. Mona har tyvärr varit sjuk och därför varit borta tisdag-torsdag.  


Vi hade diktamen i går, torsdag och här behöver eleverna träna mera. De gör för många onödiga fel. Vi hade också läxa på ord i engelska till idag. Det gick bra för de flesta.   


I nästa vecka är det Delfinens (åk 4) tur att åka skridskor. Det blir på tisdag och information om detta har skickats ut tidigare.


Delfinen kommer också att åka till badhuset på onsdag förmiddag och behöver då ha med sig badkläder, handduk och lås till skåp.

 

Läxor i v 5:

Till onsdag: Läxa i svenska, test på adjektiv-komparation.

Till torsdag: Tigerns och Örnens elever: Läxa i SO, religion, texten som de har fått.

Till fredag: Läxa i engelska, glosor.

 

Några viktiga datum att känna till under vårterminen:

 

Måndag 13/2 – ”Alla på snö”, skidåkning för Delfinen.

20-24/2 Sportlov, ledigt från skolan.

13, 15 och 22/3 IUP-samtal för våra elever med föräldrar. Eleverna är lediga de här dagarna på eftermiddagen, förutom när de har samtal. 

20-21/3 Studiedagar för lärarna, eleverna är lediga.

 

10-17/4 Påsklov, ledigt från skolan.

 

Trevlig helg!

 

/Mats och Mona

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar