Diamantens skola präglas av ett trivsamt klimat, engagerad personal och våra tre profiler. PAX är på Diamanten ett välkänt ord som visar på vår strävan att bli en skola där ingen vill slå eller reta någon. Skolan ligger i Navestad med närhet till skog och en sjö. Till enheten hör även förskola.

måndag 16 januari 2017

Tigerns veckobrev v.3

Diamantens skola, Tigern
 
2017-01-16
Tigerbrev v.3
Marie Möller 0722354640 marie.moller@norrkoping.se
Hanan Ibrahim 0767980424 hanan.ibrahim@norrkoping.se
Textruta:  Åsa Dusén (elevassistent) asa.dusen@norrkoping.se
Telefontid: 08.00-08.15
Kom ihåg att ringa till Dexter för frånvaroanmälan: 011-444 14 96

Viktiga datum:
18/1 Skridskor
23/1 Föräldramöte
6/2 Informationskväll för åk.5-6 föräldrar
20-24/2 sportlov
20-21/3 Studiedagar
10-17/4 Påsklov
1/5 Lov (1:a maj)
25-26/5 Lov (Kristihimmelsfärdsdag)
5-6/6 Lov (Sveriges Nationaldag)
15/6 Skolavslutning

Vecka 3
Må. Ingen idrott
Ti. Idrott-inne. Idrottskläder och skor.
On .SKRIDSKODAG!!!! ( Matteläxa, tränar rutan s.68 (läxa är från onsdag till onsdag))
To. Slöjd.
Fr. Modersmål och fredagssamling.  (ingen svenska läxa denna vecka)

Hej!
Då var det ett nytt år och en ny termin. Hoppas alla har haft en bra jul och ett trevligt slut på det gamla året.
Som Ni kanske har läst på bloggen så har Hanan börjat arbeta på Tigern. Hanan är ju inte ny på skolan, så många av Er vet och känner henne sedan tidigare, tror jag. Hon kommer tillbaka från föräldraledighet, för sitt tredje barn. Det känns bra och det har varit en bra start på terminen. Hanan blir mentor för de elever som har haft Lulu tidigare och undervisar i matematik, NO, teknik och engelska. Lulu kommer att arbeta med spec.undervisning för eleverna på Norrgård. 

Måndag 23/1-17- redan om en vecka bjuder vi in till föräldramöte kl. 17.30-18.30.  Med anledning av att vi har gjort en förändring med personal och hur kunskapsläget är i klassen och kommande betyg.
Nu är vi framme vid ”halvtid” på mellanstadiet, eleverna påbörjar sin fjärde termin och nästa termin står vi inför Nationella prov och betyg. Vi tänker och ska göra allt för att ALLA elever ska lyckas, men det kommer att behövas stöd och hjälp från Er föräldrar också. Det är Era barn som ska prestera och göra jobbet och för att klara det, måste man få någon som hejar på och ställer krav för att man ska lyckas!
Vi har ett läge där ALLA elever måste lyfta sig när det gäller läsförståelsen. Om man inte har den med sig så drabbas alla ämnen. Vi hoppas verkligen att Ni kan komma och det är ett sätt att visa för sina barn att man är med och bryr sig om vad som händer i skolan.  Har man förhinder så meddela oss!

På onsdag den 18/1-17 åker vi till bandybanan på Himmelstalund och åker skridskor. Vi åker tillsammans med Spindeln vilket är kul. Samling kl.08.00 utanför skolan, spårvagnen åker kl.08.24. Vi räknar med att vara hemma ca kl.13.00. Då låter vi eleverna gå av vid sina hållplatser.
Eftersom vi är ute hela tiden, behöver ALLA ta på sig varma kläder, gärna i flera lager. Extra socka att ha i skridskorna, mössa och vantar är ett måste. Varm dryck är bra att ta med, även för de elever som beställt mat från skolan.

Schemat är detsamma som förra terminen. Läxor kommer kanske att vara på lite annat sätt. I dagsläget vet vi att matematikläxan är från onsdag till onsdag.  Från v.4 kommer vi att ha läs läxa i svenska och det blir måndag till fredag.

Viktigt att Ni läser bloggen, där kommer veckobrev och övrig information från oss på Tigern och rektor Olle att finnas!!

Påminner även om att Ni sjukanmäler till Dexter och man måste göra det varje dag som barnet är sjukt.En fortsatt trevlig vecka!!
Hanan och Marie
       

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar