Diamantens skola präglas av ett trivsamt klimat, engagerad personal och våra tre profiler. PAX är på Diamanten ett välkänt ord som visar på vår strävan att bli en skola där ingen vill slå eller reta någon. Skolan ligger i Navestad med närhet till skog och en sjö. Till enheten hör även förskola.

måndag 6 februari 2017

Förberedelseklassens veckobrev, v 6


2017-02-03Veckobrev, förberedelseklassen, v. 6  2017


Hej!


Den här veckan har det delvis varit stökigt och rörigt i skolan. Vi har pratat med flera elever om deras beteende. Vi har arbetat vidare med att skriva en berättande text tillsammans och det var roligt och gick bra. Läxförhören i svenska och religion gick bra med det i engelska inte gick så bra. Delfinen (4:an) var i väg och åkte skridskor i tisdags och det blev en riktigt lyckad dag.


I nästa vecka ska vi arbeta vidare med att skriva egen text i svenska. I SO ska 5:or och 6:or fortsätta med religion och i engelska ska vi jobba med namn på djur. I NO:n ska vi fortsätta att arbeta med vintern och med några begrepp/ord om fysik.


Redan nu på måndag är det information om tobak, droger och alkohol för föräldrar i 5:an och 6:an på kvällen kl. 18.30. Inbjudan har skickats ut tidigare.

 

I veckan efter, också på måndagen, den 13/2 är det en föreläsning med Stephan Andersson om värdegrund. Se inbjudan på baksidan av det här brevet.

 

Läxor i nästa vecka:

Diktamen till torsdag.

Engelska glosor till fredag.

 

Trevlig helg!

 

/ Mats och Mona

 

 
 

 

Föreläsning i Olympen (idrottshallen) med barn- och elevombudet i Norrköpings kommun 170213 kl 18.00.

Måndagen den 13 februari kommer Norrköpings kommuns barn- och elevombud Stephan Andersson till Diamanten och pratar kring skolans värdegrund utifrån perspektivet samverkan för bästa möjliga lärande och utveckling. Föreläsningen börjar kl 18.00 i Olympen. Efteråt finns möjlighet att stanna kvar en stund och fika/prata med andra föräldrar, Stephan och skolans personal.

 

Anmäl om du kommer till din klasslärare senast den 8 februari.

 

Varmt välkomna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar