Diamantens skola präglas av ett trivsamt klimat, engagerad personal och våra tre profiler. PAX är på Diamanten ett välkänt ord som visar på vår strävan att bli en skola där ingen vill slå eller reta någon. Skolan ligger i Navestad med närhet till skog och en sjö. Till enheten hör även förskola.

fredag 10 februari 2017

Örnens veckobrev för v.7

Veckobrev
13 februari – 17 februari 2017

HEJ!

Tack alla som kunde komma på föräldramötet i måndags. Vi lärare tyckte att det var trevligt att träffa er och byta några ord. Dessutom var informationen om tobak och rökning samt Frinavet väldigt givande och tankeväckande. Det var också pratade om var barnens användning av sociala medier och att det är viktigt att ni som föräldrar har koll på hur era barns mobiltelefoner används. På skolan har barnen tillgång till wi-fi och kan då använda appar och chattfunktioner fritt. Vi samlar in mobiltelefonerna på lektionerna men vad som görs på raster kan vi tyvärr inte ha någon uppsikt över. Ni har rätt att titta i era barns telefoner och ni behöver göra det för era barns bästa.

Nu har vi gjort klart alla nationella prov i svenska. Det som väntar nu är rättning och ni kommer få återkoppling om hur det gått för ert barn på IUP-samtalen i april.

Nästa vecka avrundar vi arbetet med skala, area och volym i matematiken. Eleverna ska få tillbaka sina diagnoser som vi gjort den här veckan (inte alla).
Vi har ett läsgruppsprojekt på gång då vi läser boken Saras vingar.
I SO avslutar vi religionsundervisningen med ett prov på de fem världsreligionerna och fornnordisk religion.

Tema-kvällen som skulle varit på måndag den 13 feb är tyvärr inställd på grund av för lite visat intresse.                  

V 8 är det Sportlov.Med vänlig hälsning Frida & Jimmy
0767980442 frida.asklund@norrkoping.se

0767980441 jimmy4.karlsson@norrkoping.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar