Diamantens skola präglas av ett trivsamt klimat, engagerad personal och våra tre profiler. PAX är på Diamanten ett välkänt ord som visar på vår strävan att bli en skola där ingen vill slå eller reta någon. Skolan ligger i Navestad med närhet till skog och en sjö. Till enheten hör även förskola.

fredag 18 maj 2018

Lommens veckobrev.


Hej,
den här veckan har vi fortsatt att mäta i matematiken och fokus har varit på begreppen centimeter och meter. Vi har tagit olika kroppsmått och mätt saker i naturen. På bilden har halva gruppen hunnit arbetat med lera och skapat djur, andra halvan får jobba med lera nästa vecka.

I temat ”Förr och nu” har vi listat likheter och skillnader mellan dåtid och nutid. Eleverna har även fått titta på filmer från förr och även äldre fotografier som Raili varit snäll och tagit med sig. I svenska har vi skrivit berättelser och testat att läsa i bokcirkel.

Ni prenumererar väl på Lommens blogg? Där kan ni alltid läsa veckobrevet och få en inblick i vad vi jobbar med i skolan http://www.diamantensskola.blogspot.se/

Läsläxa
Roligt att följa elevernas läsutveckling vecka för vecka. De har gjort stora framsteg J. Kapitel 15 i läsläxa till den 22/5 och ny läxa skickas hem den 23/5. Kom ihåg att träna en stund varje dag!

Skolavslutningen
Alla elever är välkomna till klassrummet torsdagen 14 juni klockan 9.30 för att säga hejdå. Föräldrar är välkomna på fika utanför Hajen 9.30. Skolavslutningen hålls utomhus nedanför stora trappan vid sidan av Diamanten, mot Ringdansens centrum. Därefter är skolan slut för den här terminen. Frita är öppet som vanligt för de med plats.

Föräldrautbildning
Bifogar information om en kostnadsfri föräldrautbildning. Läs igenom och se om det kan vara något för er.  

Efterlysning regnbyxor!
Mahdi saknar sina blåa regnbyxor i storlek 164. Titta gärna hemma utifall någon fått med sig fel par hem.

Projekt – Förr och nu
Den här veckan startade vi ett nytt projekt i SO – Förr och nu. Vi kommer lära oss om hur livet var för ungefär 100 år sedan. Vi läser faktatexter men också skönlitterära berättelser från förr, svarar på frågor i våra arbetsböcker, tittar på filmer och jämför livet förr och nu. Måndagen 21 maj ska vi besöka skolmuseet i Norrköping där vi verkligen kommer att få prova på hur skolan var för 100 år sedan. Spännande! Vi går vanliga tider och äter vår lunch i skolan den dagen.
Om ni har någon släkting eller bekant som är äldre och vill komma hit och berätta för oss om hur det var i skolan förr i tiden – hör av er snarast! Det vore så intressant.
Eleverna har fått i uppgift att intervjua en äldre person. Bifogar uppgiften som helst ska vara inne den 22/5 eller 23/5. De som gjort sin intervju tills på tisdag eller onsdag ska få redovisa den för kompisarna i klassen.
 
Öppet hus på Lommen!
Onsdagen den 30 maj klockan 17.30 – 19.00 kommer vi att ha öppet hus på Lommen. Vi kommer att ha en liten utställning och det finns möjlighet för ditt barn att visa vad hen arbetat med under det här läsåret. Inbjudan bifogas!
J 

Vecka 21 på Lommen

Matematik
Svenska
Mäta; centimeter, decimeter och meter.

Problemlösning
Läsläxa kapitel 15 till 22/5, kapitel 16 till 29/5.
Skriva en berättelse med start, hinder, lösning och mål.
Vad är ett verb?
Projekt SO/NO-teknik
Engelska 
SO; Förr och nu.
Studiebesök skolmuseet.
Redovisning av intervju.
Teater
Idrott
Bild
Inomhus, kom ihåg handduk och gympakläder.
Lera, djur.


Vecka 21
må:                8.15 – 13.30    Vi åker till skolmuseet på förmiddagen.
ti:                  8.15 – 13.30  Idrott inomhus. Kom ihåg ombyte och handduk!  Redovisning
ons:               8.15 - 13.30   Redovisning livet förr och nu.
tors:              8.15 -  13.30                      
fre:                8.15 - 13.30    

Viktiga datum framöver
30 maj kl. 17.30 – 19 Öppet hus på Lommen!
6 juni – Sveriges nationaldag, lediga.
14 juni – skolavslutning. Samling i klassrummet kl. 9.30. Skolavslutning kl. 10.00. 

Ha en fin helg!

Christine, Helena, Lina, Pernilla och Raili.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar