Diamantens skola präglas av ett trivsamt klimat, engagerad personal och våra tre profiler. PAX är på Diamanten ett välkänt ord som visar på vår strävan att bli en skola där ingen vill slå eller reta någon. Skolan ligger i Navestad med närhet till skog och en sjö. Till enheten hör även förskola.

fredag 18 maj 2018

Örnens veckobrev för v.21-22


Veckobrev v.21-22
20180521-20180601

Hej!

Den här veckan har vi börjat arbeta med måttenheterna meter, decimeter, centimeter och millimeter. Vi har haft genomgångar, arbetat i böckerna och arbetat praktiskt med att mäta saker utomhus som vi sedan omvandlat till de olika måttenheterna. Många tycker att det är lite svårt och krångligt att hålla reda på vad som är vad. Ett tips är att träna på detta även hemma.
1 m = 10 dm = 100 cm = 1000 mm
1 dm = 10 cm = 100 mm
1 cm = 10 mm

Vi har startat upp fördjupningsarbetet i religion och svenska. Alla har fått välja en religion, inte sin egen, att fördjupa sina kunskaper i och skriva en faktatext om. Det finns tydliga instruktioner om detta arbete i skolan. Arbetena kommer att bedömas i både svenska och religion och det är första gången eleverna kommer att få känna på hur betygssystemet fungerar. Inlämning fredag den 1/6!

Även i NO ska eleverna ha prov. Det handlar nu om växter och djur på våren och sommaren.

Fredagen den 25 maj ska hela Norrgård få testa på friidrott på Stadium Arena. Vi samlas som vanligt kl 8:15 i klassrummet för ett upprop och tar därefter spårvagn och buss dit och. Alla ska vara obytta och ha med sig matsäck samt drick och något att fika på. Om man vill ha matsäck från skolan måste man maila Manso eller Frida senast den 23 maj. Det är viktigt att man tar med sig inneskor, några andra skor är ej tillåtna!

På torsdag den 31 maj, v 21, är det fotbollsturnering mot Navestadskolans elever! Hela Norrgård spelar. Vi äter på skolan vanlig tid, därefter går eleverna hem.

Vi har haft många sena ankomster den senaste tiden. När en elev inte dykt upp i skolan skickas ett sms till föräldrar från Dexter. I smset står det att eleven har ogiltig frånvaro. Hör då av dig till skolan om det är så att ni försovit er. Har ni inte hört av er inom en rimlig tid ringer vi hem och kontrollerar. Om ingen svarar går någon av skolans personal hem till er och plingar på dörren. Om ni inte öppnar då läggs en lapp i brevlådan med information om att vi sökt er.

Om er barn är sen får ni också ett sms från Dexter. I detta sms står det ogiltig frånvaro, orsak: sen. Då har alltså ert barn dykt upp i skolan och ni behöver inte oroa er för att ert barn är försvunnet eller ligger hemma och sover.
                                                                            
Kom ihåg!
v.21
Måndag:
Tisdag: Idrott ute, Frida på utbildning
Onsdag: Idrott ute
Torsdag:
Fredag: Friidrottsdag!

Kom ihåg!

v.22
Måndag: Faktatext redo för kamratrespons
Tisdag: Idrott ute
Onsdag: Idrott ute
Torsdag: Fotbollsturnering mot Navestadskolan
Fredag: Prov NO, Fördjupningstext i religion inlämnad senast kl 14:00Datum att komma ihåg!
Friidrottsdag 25 maj - heldag
Nationaldag 6 juni - lediga
Östergötland runt 12 juni – heldag
Skolavslutning 14 juni


Med vänliga hälsningar
Frida Asklund 0767980442 frida.asklund@norrkoping.se
Manso Moussally 0767980425 mansura.moussally@norrkoping.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar