Diamantens skola präglas av ett trivsamt klimat, engagerad personal och våra tre profiler. PAX är på Diamanten ett välkänt ord som visar på vår strävan att bli en skola där ingen vill slå eller reta någon. Skolan ligger i Navestad med närhet till skog och en sjö. Till enheten hör även förskola.

fredag 27 augusti 2021

Drakens veckobrev inför vecka 35

 Drakens veckobrev inför v.35

Lill Karlberg 076- 798 04 33      lill.karlberg@norrkoping.se

Lill privat 070-7886294

Fia  076-7980434             sofia.klingvall@norrkoping.se

Telefontid: 8.00-8.10 

 

Hej!

Nu har jag (Fia) arbetat min första vecka på Draken. Det har varit roligt att träffa alla elever igen och framför allt se vilken utveckling de har gjort under den tiden jag varit borta!

 Läsläxa

Nästa vecka börjar läsläxan igen! Eleverna får med sig läxan hem på måndagar och den ska vara tillbaka på fredagar. Texten ska eleven läsa högt för en vuxen/äldre syskon minst 2 gånger. De ska sedan svara på frågor om texten. Jag vill gärna att ni kontaktar mig om ni anser att läseboken är för lätt eller för svår. Tillsammans hjälps vi åt så att ditt barn utvecklas i sin läsning! 

Frånvaro

Du som vårdnadshavare behöver ladda hem appen IST HOME och där går du in och anmäler om ditt barn är frånvarande. Mer information ligger på bloggen. Tyvärr har det varit lite problem för oss lärare att kunna se vilka som är anmälda på IST så skicka gärna ett sms även till våra telefoner. 

Extrakläder

Tänk på att packa ner extrakläder så att de har ombyte. Vi kommer att vara ute på varje rast oavsett väder. Se till att ditt barn har regnkläder och stövlar på skolan.

Simskola

På fredagar så har Draken badtid för att träna simning för alla som inte klarade simprovet i åk 2. Eftersom badet är på World class här i Navestad, så kan bara halva klassen gå i taget. ALLA kommer att få göra ett simprov och de som behöver mer träning kommer att få det. Det är viktigt att ni ser till så att ert barn har badkläder med sig när det är deras tur. Vi kan inte se till så att de blir godkända i simning om de inte har kläder med sig.

Den här veckan som kommer, är det blåa gruppen som kommer att gå dit och göra simprov. Vi kommer att meddela er föräldrar om ert barn behöver mer träning.

 

Idrott

Idrotten kommer hållas utomhus i den mån vädret tillåter. Regnar det kommer de att kunna vara inomhus istället. Alla elever ska ha med sig ombyte och handduk för nu duschar eleverna efter varje idrottslektion igen.


Vecka 35

Måndag:          

Tisdag:   Idrott för båda grupperna. Glöm inte ombyte och handduk

Onsdag:

Torsdag:

Fredag:  Idrott för båda grupperna. Glöm inte ombyte och handduk.

BLÅ grupp gör simprov. Ta med badkläder och handduk.

              Ta med läsläxan tillbaka till skolan!

 

 

Lov och studiedagar

Studiedagar 7-8 oktober. Skolan stängd

Höstlov v.44

Julavslutning 21 december

 Trevlig helg Lill & Fia


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.