Diamantens skola präglas av ett trivsamt klimat, engagerad personal och våra tre profiler. PAX är på Diamanten ett välkänt ord som visar på vår strävan att bli en skola där ingen vill slå eller reta någon. Skolan ligger i Navestad med närhet till skog och en sjö. Till enheten hör även förskola.

lördag 28 augusti 2021

 

Hej!

Här på Örnen har vi haft en väldig intensiv vecka. Vi är på gång med alla ämnena enligt schemat och med arbetsro under lektionerna.

Språkets struktur med meningsbyggnad och skiljetecken har vi bland annat arbetat med denna vecka på svenskan och vi kommer att fortsätta arbeta med det även de kommande veckorna. Vi har läst och diskuterat kring minnestekniker och studieteknik och hur vi gör för att kunna lära oss på det bästa sättet. Med dramatiserad boken Häxorna av Roald Dahl har vi hunnit lyssnat och diskuterat om fjärde delen.

På matte har vi arbetat med ekvationer där den viktiga delen av det är även multiplikation. Uppmuntra era barn att lära sig multiplikationstabellerna utantill för att vi kommer att jobba rejält mycket med både multiplikation och division nu i 5-an.

På SO:n har Örnarna arbetat med Sveriges politik, kultur, vardagsliv och framtid. Vi har diskuterat mycket om ansvaret och betydelsen som varje individ har för sig för att alla ska ha möjligheter för en lyckad framtid.

På engelskan har eleverna arbetat med klockan och uppgifterna som finns i Workbook.


Läsläxa

Till och med nästa vecka på måndag kommer eleverna att ha läsläxa. Meningen med det är att eleverna ska kunna läsa minst 15 minuter varje dag (måndag – fredag). Jag kommer att dela ut läsläxhäftet vilket innebär att du som vårdnadshavare bör se till att ditt/dina barn läser och ni skriver eran signatur i läsläxhäftet för varje lästillfälle.

På tisdag den 31:a augusti har vi friluftsdag och vi kommer att vara vid Tjalvestugan. Kläder efter vädret bör eleverna ha på sig. Matsäck, dricka och en liten fika får man ta med. Vi samlas som vanligt kl.08:10 på skolan och vi ska vara ute till kl.14:00.

Hör gärna av er om ni undrar någonting. Det går jättebra att antingen skicka sms eller mejl till mig.

 

Trevlig helg!

Entuela, Susanne, Mikael och Sebastian

 

Entuela: entuela.capani@norrkoping.se 076-798 04 25

Annika: annica.ekholmlodahl@norrkoping.se 076-798 04 22

Susanne: susanne.fredriksson@norrkoping.se 073-020 22 69

Sebastian: sebastian.jonsson@norrkopin.se 072-593 95 47

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.