Diamantens skola präglas av ett trivsamt klimat, engagerad personal och våra tre profiler. PAX är på Diamanten ett välkänt ord som visar på vår strävan att bli en skola där ingen vill slå eller reta någon. Skolan ligger i Navestad med närhet till skog och en sjö. Till enheten hör även förskola.

fredag 20 augusti 2021

Lommenbrev 33

Lommenbrev vecka 33                                         21.08.20

Christine 0767 98 04 30          christine2.nilsson@norrkoping.se 

Sofie 0767 98 59 81                  sofie.lofgren@norrkoping.se

Dexter 011-444 14 96

 

Hej!

Första veckan för årskurs 2 har gått fort. Vi har bland annat sprungit Diamantenloppet, tränat på klockan, intervjuat varandra och läst. 

 

Lite nytt för terminen!

Vi har delat in oss i nya halvklassgrupper och eleverna har fått rösta fram namn till grupperna, det blev Älgarna (grupp 1) och Rävarna (grupp 2). Vi kommer att ha idrott två gånger i veckan den här terminen och det är på tisdagar och torsdagar. Varje torsdag kommer Sofie studera och inte vara på plats på Diamanten, då går det bra att maila eller skicka sms om ni behöver komma i kontakt med henne. Benny kommer att vara i klassen istället för Sofie. 

 

Läxa

På måndagar kommer eleverna få läsläxa i kapitelboken Diamantjakten samt ett antal ord från samma bok som vi kommer kalla för veckans ord. Läsläxan och veckans ord kommer förhöras på fredag samma vecka. Eleverna kommer att ha tillfälle att träna på läsläxan och veckans ord under skoltid men det är ändå viktigt att de också tränar lite hemma. Veckans ord och läsläxa startar vecka 35! 

 

Utflykt

Tisdag 31 augusti kommer vi att få åka på teater i egen hyrd buss till Linköping! Mer information om detta kommer i nästa veckas veckobrev.  

 

Extrakläder

Kom ihåg att packa ner extrakläder, stövlar och regnkläder som ska finnas på skolan! Vi kommer att vara ute på rast varje dag i alla väder. 

 

Frånvaroanmälan

Vi vill påminna om att det är nya rutiner gällande frånvaroanmälan och att det inte längre går att ringa till Dexter. Info till hur frånvaroanmälan går till finns att hitta på bloggen, samt i de papper ni fick hem förra veckan. 

 

Vecka 34

Måndag 8.10-13.45: musik 

Tisdag 8.10-13.45: idrott

Onsdag 8.10-13.45:

Torsdag 8.10-13.45: idrott. Sofie studerar.

Fredag 8.10-13.45: 

 

Hör av er om ni undrar över något. Ha en fin helg,

 

Christine och Sofie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.