Diamantens skola präglas av ett trivsamt klimat, engagerad personal och våra tre profiler. PAX är på Diamanten ett välkänt ord som visar på vår strävan att bli en skola där ingen vill slå eller reta någon. Skolan ligger i Navestad med närhet till skog och en sjö. Till enheten hör även förskola.

fredag 27 augusti 2021

Lommens veckobrev vecka 34

Lommenbrev vecka 34                                                                                                    21.08.27

Christine 0767 98 04 30               christine2.nilsson@norrkoping.se 

Sofie 0767 98 59 81                     sofie.lofgren@norrkoping.se

Dexter 011-444 14 96

 Hej!

Den här veckan har vi tränat på att känna igen en faktatext och veta vad olika begrepp som en faktatext innehåller betyder. Vi har också lärt oss om äpplets livscykel, från frö till frukt. Be gärna era barn hemma berätta om äpplets livscykel. I matematiken har vi jobbat med huvudräkning och klockan, kvart i och kvart över. Klockan kan vara svårt så öva gärna hemma. 

 

Läxa

Veckans ord och läsläxa startar vecka 35

Nästa vecka på måndag kommer eleverna få med sig en läsläxbok hem från skolan tillsammans med en lapp som ni får titta på och skriva under tillsammans hemma. Vi kommer träna på läsläxan och orden i skolan under onsdagen men det är bra om ni hinner träna en gång hemma också. Läsläxan och veckans ord förhörs på fredagar. 

Läsläxan: kapitel 1 “Resande nallar” 

veckans ord:  skola, kula, bil, resa. 

 

Utflykt

Tisdag 31 augusti kommer vi att få åka på teater i egen hyrd buss till Linköping! Vi blir hämtade av en hyrd buss från skolan, alltså kommer det inte vara fler än oss i klassen med på bussen. I Linköping ska vi se Ung scen öst som har en föreställning som heter “Kötta”. Även på teatern är det bara vår klass som kommer närvara. Vi kommer ta med frukt från skolan och lunch äter vi när vi är tillbaka. Alltså behöver barnen inte ha med fika eller matsäck.

 

Extrakläder

Kom ihåg att packa ner extrakläder, stövlar och regnkläder som ska finnas på skolan! Vi kommer att vara ute på rast varje dag i alla väder. 

 

Frånvaroanmälan

Vi vill påminna om att det är nya rutiner gällande frånvaroanmälan och att det inte längre går att ringa till Dexter. Info till hur frånvaroanmälan går till finns att hitta på bloggen, samt i de papper ni fick hem.

Vecka 35

Måndag 8.10-13.45: musik 

Tisdag 8.10-13.45: Teater i Linköping. Idrott inställd. 

Onsdag 8.10-13.45:

Torsdag 8.10-13.45: Idrott. Sofie studerar.

Fredag 8.10-13.45: Läsläxa och veckans ord

 

Hör av er om ni undrar över något. Ha en fin helg,

 

Christine och Sofie

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.