Diamantens skola präglas av ett trivsamt klimat, engagerad personal och våra tre profiler. PAX är på Diamanten ett välkänt ord som visar på vår strävan att bli en skola där ingen vill slå eller reta någon. Skolan ligger i Navestad med närhet till skog och en sjö. Till enheten hör även förskola.

fredag 13 augusti 2021

Välkomna tillbaka!

Välkomna tillbaka till skolan!                                        

 

På måndag klockan 10.00-13.00 är vi redo för att ta emot klassen igen som nu börjar i årskurs 2! Vi har längtat efter klassen och ser fram emot en ny termin. I veckan kommer vi att jobba med att jobba ihop oss igen efter ett långt sommarlov. Vi kommer att prata om hur vi vill ha det i klassrummet, hur man är en bra kompis och vad vi ska lära oss. På onsdag går det årliga Diamantenloppet av stapeln. Ta med springvänliga skor, kläder och vattenflaska!  

 

Lite nytt för terminen: 

 

Skoltid

Skolan börjar klockan 8.10 och slutar klockan 13.45 varje dag från och med tisdag. Dörrarna till skolan öppnas klockan 8.05. Det är av högsta vikt att eleverna kommer i tid till skolan. Elever som inte är i klassrummet från klockan 8.10 och inte frånvaroanmälda kommer att registreras med ogiltig frånvaro. 

 

Frånvaroanmälan 

Nya rutiner för anmälan av frånvaro. Från och med denna termin så har Norrköpings kommun beslutat att byta frånvarosystem. Nu kan ni inte ringa in och sjukanmäla ert barn längre via Dexter. Vi har bytt till något som heter IST Home Skola. Denna app går att ladda ner enkelt på mobilen. Information finns på bloggen och på måndag skickar vi hem ett informationsblad om hur ni går tillväga.

 

Simskola 

På torsdagar vecka 42-50 kommer klassen att åka egen hyrd buss till Medley i Norrköping för att gå på simskola. Mer information om hur det kommer att gå till kommer framöver. 

 

Info via bloggen

Precis som förra läsåret kommer all information till er vårdnadshavare gå via bloggen. Se till att registrera dig som prenumerant på bloggen redan idag om ni inte gjort det. På så vis får ni ett mejl så fort vi skickar ut ny information. För att prenumerera (från mobil): 

  1. www.diamantensskola .blogspot.se
  2. Klicka på Visa webbversion längst ner på sidan. 
  3. Kolumnen till höger Prenumerera på inlägg från. Klicka på Lommen. 
  4. Fyll i din mejladress. 

 

På måndag bifogar schema, information om nya frånvarosystemet samt papper som ska fyllas i med kontaktuppgifter. Fyll i snarast och lämna till oss. 

 

Veckobrev kommer som vanligt ut på bloggen på fredagar. Hör av er om ni undrar över något. Vi har ofta möjlighet att svara i telefonen 7.50-8.05 eller efter klockan 13.45. Mejla eller skriv sms när som helst. Vi hörs! 

 

Christine Nilsson 0767 98 04 30 (christine2.nilsson@norrkoping.se

Sofie Löfgren 0767 98 59 81 (sofie.lofgren@norrkoping.se)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.