Diamantens skola präglas av ett trivsamt klimat, engagerad personal och våra tre profiler. PAX är på Diamanten ett välkänt ord som visar på vår strävan att bli en skola där ingen vill slå eller reta någon. Skolan ligger i Navestad med närhet till skog och en sjö. Till enheten hör även förskola.

fredag 24 september 2021

Bläckfisken v. 38

Hej alla bläckfiskar! 210924

Oj vad mycket vi lär oss. Hoppas era barn berättar och visar för er hemma. Den här veckan har vi börjat lära oss om årstiden höst. Några visste lite men nu vet vi mer!

Vi hoppas ni har kollat in våra fina svampar och löv som hänger fint i våra fönster, det kommer fler under nästa vecka.  Vi har även hunnit haft en härlig idrottsdag tillsammans och era barn kämpade så himla bra. Många är nog trötta ikväll:-) 


Nästa vecka ska vi lära oss höstens månader, mängder/antal och hur bokstaven M låter.


Carolina är ledig torsdag och fredag nästa vecka. Då kommer vår vikarie Elisabeth att vara på Bläckfisken. Hon har redan träffat några av barnen och hon har tidigare arbetat på skolan, vi hoppas hon kommer trivas hos oss. 


PAX

De flesta elever har nu skrivit på sitt PAX-avtal där en lovar att en inte vill sparkas/slåss. OM det händer kommer vi vuxna på skolan att ha lärande samtal med alla berörda för att reda ut vad som hänt och vad alla hade kunnat gjort annorlunda. Vi meddelar naturligtvis vårdnadshavare. 


Frånvaro

Vi hoppas att ni alla har laddat ner appen IST HOME så att ni kan sjukanmäla ert barn. Säg till oss om ni behöver hjälp med detta. Vi vet att systemet har krånglat en del, hör av dig till oss (gärna via sms) om det inte går att registrera frånvaron. 


Vi ser att klädhögen blir större och större, samtidigt vet vi inte vems kläder det är. Skriv namn på era barns kläder så vi kan hålla det rent och snyggt på avdelningen. Glöm inte märka era barns kläder med namn. Det är många som inte är vana att hänga upp kläderna när de inte vill använda dem och bara lägger dem på marken eller i klassrummet, vilket resulterar att vi har en massa kläder som ingen vet vems det är.


Vecka 39:

Måndag:   8.10 - 13.45

Tisdag:      8.10 - 13.35 Vi går till skogen.

                                        Se till att stövlar och regnkläder finns.

Onsdag 8.10 - 13.45

Torsdag:    8.10 - 13.45 Simskola för grupp 2. Ta med badkläder

                                        och handduk. Carolina ledig

Fredag: 8.10 - 13.45 Idrott. Carolina ledig


Veckans lärandemål: bokstaven Mm och mängder/antal


Lov och studiedagar

Studiedagar 7-8 okt. Skolan stängd

Höstlov vecka 44

Julavslutning 21 dec

Vi önskar er en trevlig helg!


Ha det fint! Kramar,  Franko, Carolina och Jocke. 

Carolina, karolina.sjoquist@norrkoping.se, 0767-98 04 38

Franko, franko.morenopetkovic@norrkoping.se


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.