Diamantens skola präglas av ett trivsamt klimat, engagerad personal och våra tre profiler. PAX är på Diamanten ett välkänt ord som visar på vår strävan att bli en skola där ingen vill slå eller reta någon. Skolan ligger i Navestad med närhet till skog och en sjö. Till enheten hör även förskola.

fredag 3 september 2021

Bläckfisken v.35

 Hej alla bläckfiskar! 210903

Ännu en vecka har rusat förbi. Denna vecka har vi introducerat bokstaven O som har varit ett av våra lärandemål denna vecka. Bläckfiskarna har fått samla naturmaterial i skogen för att sedan tillsammans i grupp träna på att forma bokstaven O och framförallt lära oss hur den låter. Be gärna ditt barn visa dig hemma. 


Det andra lärandemålet denna vecka har varit att vara en bra vän. Vi har tränat på att dela med oss, samarbeta, turtagning och att säga förlåt på riktigt för att det är viktigt.


Nästa vecka kommer vi fortsätta lära känna varandra och träna på att vara en vän så att vi alla trivs och mår bra på Bläckfisken. Vi kommer också börja vårt nya arbetsområde: bokstaven S och vad matematiskt mönster är för något.


Frånvaro

Vi hoppas att ni alla har laddat ner appen IST HOME så att ni kan sjukanmäla ert barn. Säg till oss om ni behöver hjälp med detta. Vi vet att systemet har krånglat en del, hör av dig till oss (gärna via sms) om det inte går att registrera frånvaron. 


Påminnelse

Glöm inte märka era barns kläder med namn. Det är många som inte är vana att hänga upp kläderna när de inte vill använda dem och bara lägger dem på marken eller i klassrummet, vilket resulterar att vi har en massa kläder som ingen vet vems det är.


Vecka 36:

Måndag:     8.10 - 13.45

Tisdag:     8.10 - 13.35 Vi går till skogen. Se till att stövlar och regnkläder finns.

Onsdag:     8.10 - 13.45

Torsdag:    8.10 - 13.45 Simskola för grupp 1. Ta med badkläder och handduk.

Fredag: 8.10 - 13.45 Idrott för alla. Inget ombyte behövs.


Veckans lärandemål: bokstaven S och matematisk mönster.


Lov och studiedagar

Studiedagar 7-8 okt. Skolan stängd

Höstlov vecka 44

Julavslutning 21 dec


Vi önskar er en trevlig helg!


Ha det fint! Kramar,  Franko, Carolina och Jocke. 


Carolina, karolina.sjoquist@norrkoping.se, 0767-98 04 38

Franko, franko.morenopetkovic@norrkoping.se, 0725-27 94 70


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.