Diamantens skola präglas av ett trivsamt klimat, engagerad personal och våra tre profiler. PAX är på Diamanten ett välkänt ord som visar på vår strävan att bli en skola där ingen vill slå eller reta någon. Skolan ligger i Navestad med närhet till skog och en sjö. Till enheten hör även förskola.

lördag 18 september 2021

Hej Örnen!

Den här veckan har vi arbetat mycket med arbetsro och studiero i klassrummet.

På svenskan har vi arbetat med ”att syfta rätt” dvs med ordföljden betydelse på svenska språket. Eleverna har arbetat vidare även med minnestekniker och hur informationen lagras i hjärnan med hjälp av sinnen.

På matten har vi arbetat vidare med problemlösning och multiplikation med 10, 100 och 1000-tal.

På engelskan har eleverna genomfört en mini-prov med att använda hjälpverbet do/does/did. Vi har även arbetat vidare med kapitel 3 The Code där vi gick igenom textensinnehåll och nya ord.

På SO har vi påbörjat arbetet med Europa och länderna som hör till. Eleverna tränar mycket med att läsa Europas karta och var man kan hitta hav, öar och halvöar.

På fredag, den 24 september har vi en skolgemensam idrottsdag. Till denna dag får eleverna ha med sig egen mat eller beställa från köket samt idrottskläder efter vädret för att vi kommer vara en längre tid utomhus.

Läxor:

På fredag ska bokrecensionen om dramatiserad boken Häxorna av Roald Dahl lämnas in. Eleverna har fått med sig hem deras loggbok där det finns anteckningar som de själva har gjort om boken under lyssnandet. Eleverna får använda loggboken för att skriva klart bokrecensionen.

Förra veckan hade eleverna sammanlagt läst 1300 sidor, bra jobbat! Vårt mål är att läsa 2500 sidor under en vecka. Uppmuntra era barn att läsa mycket hemma!

Trevlig helg önskar,

Entuela, Susanne och Sebastian


Entuela: entuela.capani@norrkoping.se 076-798 04 25

Annika: annica.ekholmlodahl@norrkoping.se 076-798 04 22

Susanne: susanne.fredriksson@norrkoping.se 073-020 22 69

Sebastian: sebastian.jonsson@norrkopin.se 072-593 95 47

 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.