Diamantens skola präglas av ett trivsamt klimat, engagerad personal och våra tre profiler. PAX är på Diamanten ett välkänt ord som visar på vår strävan att bli en skola där ingen vill slå eller reta någon. Skolan ligger i Navestad med närhet till skog och en sjö. Till enheten hör även förskola.

fredag 3 september 2021

Lommenbrev 35

Lommenbrev vecka 35                                        21.09.03

Christine
0767 98 04 30
         
christine2.nilsson@norrkoping.se 

Sofie

0767 98 59 81          sofie.lofgren@norrkoping.se

Dexter
011-444 14 96
         

 

Hej!

Tisdagens teater var en fantastisk upplevelse. Klassen skötte sig exemplariskt och fick beröm av både busschaufför och teaterfolket. Vi är referensklass till föreställningen vilket innebär att vi fick se några scener varpå klassen fick svara på frågor och ge respons på vad de såg. Eleverna gjorde ett lysande jobb! I december ska vi se föreställningen i sin helhet. Det ser vi fram emot! 

 

Christine vabbade onsdag och torsdag och Sofie studerade torsdag och vabbade i fredags. Benny som skulle haft idrott i torsdags var sjuk. Jocke och Fia hjälpte till och hade klassen under torsdagen vilket hade fungerat jättebra. Ber om överseénde om vi inte svarat när ni ringt eller på sms dessa dagar. 

 

Idag var det premiär för Läsklubben! Det är ett samarbete med årskurs 6 där vi varje fredag kommer att läsa i par. Paren läser ett kapitel ur en Lasse Maja-bok med lite efterföljande uppgifter. Paren hjälps åt med läsningen. Detta gör vi för att öka läslusten hos eleverna men också en träning i samarbete, kommunikation och läsförståelse. 

 

Läxa

Läsläxa: kapitel 2 Ödehuset 

Veckans ord: och, hon, han, jag, du 

 

Extrakläder

Kom ihåg att packa ner extrakläder, stövlar och regnkläder som ska finnas på skolan! Vi kommer att vara ute på rast varje dag i alla väder. 

 

Frånvaroanmälan

Vi vill påminna om att det är nya rutiner gällande frånvaroanmälan och att det inte längre går att ringa till Dexter. Info till hur frånvaroanmälan går till finns att hitta på bloggen, samt i de papper ni fick hem.

 

Vecka 36

Måndag 8.10-13.45: musik 

Tisdag 8.10-13.45: Idrott

Onsdag 8.10-13.45:

Torsdag 8.10-13.45: Idrott. Sofie studerar.

Fredag 8.10-13.45: Läsläxa och veckans ord. Läsklubben. 

 

Lov och studiedagar

Studiedagar 7-8 okt. Skolan stängd

Höstlov vecka 44

Julavslutning 21 dec

 

 Hör av er om ni undrar över något. Ha en fin helg,

 

Christine och Sofie

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.