Diamantens skola präglas av ett trivsamt klimat, engagerad personal och våra tre profiler. PAX är på Diamanten ett välkänt ord som visar på vår strävan att bli en skola där ingen vill slå eller reta någon. Skolan ligger i Navestad med närhet till skog och en sjö. Till enheten hör även förskola.

fredag 15 oktober 2021

Örnens veckobrev

Hej Örnen!

Under veckan 41 har vi fortsatt arbetat på svenskan med stavningen. Ljudet som vi har gått genom är ng-ljudet, n-ljudet, m-ljudet, j-ljudet och tj-ljudet. Bland annat har vi arbetat även med visualiseringen och med hur man få använda alla sinnen för att enklare uppleva berättelsen.

På matten har vi däremot arbetat med kort och trappan division. Många elever tycker att det är mycket roligare att räkna division med trappan än med kort division även om det är mer utmanande. Vi har även genomfört olika matematiska aktiviteter med hjälp av vår matte utvecklingslärare Marie. Spännande att se hur eleverna deltar och använder sitt matematiska språk när vi har matte.

På torsdagen hade alla skrivit geografi provet och fick sina resultat idag. Bra jobbat till alla!

På engelskan har vi arbetat med The United States of America. Eleverna har tagit intressanta fakta från texten om USA och vi har diskuterat tillsammans om dem.

 

Eleverna kommer att ha idrott ute så påminn dem att ha med sig kläder efter vädret.

Nästa vecka som ni vet har vi IUP och eleverna slutar skolan kl. 12:30. Eleverna får gärna vara med när vi har utvecklingssamtalet. Vi kommer framför allt att prata om elevens kunskap och trivsel i skolan. Varje utvecklingssamtal beräknas ca 30 minuter så kom gärna i god tid.

 

Trevlig helg!

Entuela, Susanne och Sebastian

 

Entuela: entuela.capani@norrkoping.se 076-798 04 25

Susanne: susanne.fredriksson@norrkoping.se 073-020 22 69

Sebastian: sebastian.jonsson@norrkopin.se 072-593 95 47

 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.