Diamantens skola präglas av ett trivsamt klimat, engagerad personal och våra tre profiler. PAX är på Diamanten ett välkänt ord som visar på vår strävan att bli en skola där ingen vill slå eller reta någon. Skolan ligger i Navestad med närhet till skog och en sjö. Till enheten hör även förskola.

lördag 13 november 2021

Hej Örnen!

Första veckan efter höstlovet har vi på svenskan påbörjat arbeta med argumenterade text. Eleverna har arbetat med olika argumenterande texter. Vi har även påbörjat lyssna på ”Bröder Lejonhjärtat” av Astrid Lindgren.

På matte har vi arbetat hela veckan med blandad uppgifter som de kommer få på provet på måndag.

På SO har vi påbörjat arbeta med historia där arbetsområdet handlar om Vasatiden. Eleverna är nyfikna av att veta mer om tidsperioden där Gustav Vasa styrde Sverige och hur han fick makt över folk på 1500-talet.

På engelskan har vi arbetat vidare med texten ”Little Red Riding Hood”. Vi har även påbörjat titta på en engelska serie. På slutet av varje avsnitt kommer eleverna svara på frågor som handlar om serien.  

Jag ville också ta upp att det är några elever som har tuggummi på skolan. De får inte ha tuggummi eller godis på skolan. Jag har pratat med de elever som har haft det, men ville gärna att ni föräldrar får också prata  om det.

Hemläxor:

1.    Förbereda sig inför matte provet

2.     Nya ord på engelska (google classroom)

 

Trevlig helg!

Entuela, Susanne och Sebastian

 

Entuela: entuela.capani@norrkoping.se 076-798 04 25

Susanne: susanne.fredriksson@norrkoping.se 073-020 22 69

Sebastian: sebastian.jonsson@norrkopin.se 072-593 95 47

 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.