Diamantens skola präglas av ett trivsamt klimat, engagerad personal och våra tre profiler. PAX är på Diamanten ett välkänt ord som visar på vår strävan att bli en skola där ingen vill slå eller reta någon. Skolan ligger i Navestad med närhet till skog och en sjö. Till enheten hör även förskola.

fredag 19 november 2021

Örnens veckobrev

 

Hej Örnen!

I torsdags var vi på Louis De Geer där eleverna från Diamantens skola tillsammans med symfoniorkestern hade en föreställning. Härligt att se hur våra elever uppträdde i föreställningen.

På svenskan har vi arbetat vidare med argumenterande text. Eleverna bland annat har försökt hitta skillnaden mellan åsikt och argument i en text. Vi har även fortsatt med att lyssna på Bröderna Lejonhjärta och eleverna ska kunna skriva senast på tisdag meningar med de nya ord som de har lyssnat från den dramatiserade boken.

På matten har vi påbörjat arbeta med bråk och eleverna har varit jätteduktiga med att kunna addera och subtrahera liknämniga bråk, d.v.s. bråk med samma nämnare. Nästa vecka kommer vi fortsätta arbeta vidare med att omvandla från bråkform till blandad form.

På historia har eleverna lärt sig mera om Gustav Vasa och hur Sverige förändrades från ett katolskt land till ett protestantiskt land.

På Engelskan har vi arbetat med ”How embarrasing”! Där eleverna har pratat och skriva på engelska om på vilket sätt man reagerar när man gör någonting pinsamt.

På onsdag har örnarna prov på NO och provet handlar om kemi och miljön. På google classroom står det mer information om vad eleverna ska kunna inför provet.

Vi vuxna som arbetar med Örnen har konstaterat att det är fortfarande några elever som har tuggummi på skolan. Det är absolut förbjudet! Prata med era barn om detta.

 

Trevlig helg!

Entuela, Susanne och Sebastian

 

Entuela: entuela.capani@norrkoping.se 076-798 04 25

Susanne: susanne.fredriksson@norrkoping.se 073-020 22 69

Sebastian: sebastian.jonsson@norrkopin.se 072-593 95 47

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.