Diamantens skola präglas av ett trivsamt klimat, engagerad personal och våra tre profiler. PAX är på Diamanten ett välkänt ord som visar på vår strävan att bli en skola där ingen vill slå eller reta någon. Skolan ligger i Navestad med närhet till skog och en sjö. Till enheten hör även förskola.

lördag 27 november 2021

Örnens veckobrev

 

Hej Örnen!

På svenskan har vi arbetat mycket med läsförståelsen. Eleverna har läst olika argumenterande texter och svarat på frågorna. I torsdags har alla skrivit sin egen argumenterande text. Under veckan har vi lyssnat på två nya delar av Bröderna Lejonhjärtat. Eleverna har skrivit nya meningar med nya ord och egna kopplingar till några verkliga personer.

På matten har vi fortsatt att arbeta med bråk och just med att omvandla bråk till bland form och tvärtom. Många har klarat arbetet både med matteboken och extra arbetshäftet. På måndag kommer eleverna får provresultatet från kapitel 1.

På engelskan hade eleverna läsförhör i fredags. Resultatet visar att nästan alla kan orden på engelskan fast vissa har stavat fel. Men nästa läxförhör är det krav på att alla ska kunna stava ordet rätt. Eleverna har även arbetat med ett nytt kapitel från boken och tittat på ett nytt avsnitt av serien Holly Hobby där på slutet av lektionen hade alla svarat frågor som handlade om serien.

På historia har vi dessutom fortsatt arbetat vidare med Vasatiden och konsekvenserna som ledde till människorna i Sverige.

Eleverna har fått hem ett paper med ny information med vad som gäller corona restriktioner. Ni får gärna läsa dem och om barnen har något symptom då gäller det att de får testa sig.

 

Hemläxor:

1.      På måndag läxförhör på 10 första oregelbundna verb på engelskan (ta med tillbaka engelska mappen)

2.      Göra klart engelska arbetshäftet (lämna in på fredag)

3.      5 meningar med 5 nya ord från Bröder Lejonhjärta. Kolla google classroom! (lämna in senast på onsdag)

 

Trevlig helg!

Entuela, Susanne och Sebastian

 

Entuela: entuela.capani@norrkoping.se 076-798 04 25

Susanne: susanne.fredriksson@norrkoping.se 073-020 22 69

Sebastian: sebastian.jonsson@norrkopin.se 072-593 95 47

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.