Diamantens skola präglas av ett trivsamt klimat, engagerad personal och våra tre profiler. PAX är på Diamanten ett välkänt ord som visar på vår strävan att bli en skola där ingen vill slå eller reta någon. Skolan ligger i Navestad med närhet till skog och en sjö. Till enheten hör även förskola.

fredag 10 december 2021

Bläckfisken v.49

 Hej alla bläckfiskar! 211203

Ännu en vecka med mycket sjukdomar, vi var som lägst 8 elever en dag. Därför är det extra viktigt att ni håller era barn hemma tills de är helt friska så att vi inte sprider sjukdomarna vidare. Tyvärr fick vi ställa in pulkaåkningen eftersom att både Carolina och Jocke var hemma den här veckan. Vi testar att åka pulka en annan dag.. Den här veckan har vi arbetat med bokstaven Ä och fortsatt öva dubbelt och hälften men med tal ända upp till 20 samt arbetat med udda och jämna tal. Vi har även fortsatt arbeta med yrken och även läst en bok som heter Alice jagar drömyrket.


Information:

Nu har jag fått min arbetstelefon att fungera. Mitt nya telefonnummer är 072-5279470. Så nu kan smsa och ringa till mig om det skulle vara något. 


Den 21/12 är det julavslutning på skolan. Eleverna börjar som vanligt kl 08.10 men slutar kl. 11.00. De som går på fritidshemmet kommer gå dit och övriga elever går hem kl. 11.00. Inga vuxna får vara med på julavslutning på grund av den rådande pandemin.


Är ert barn sjuk behöver de vara hemma minst 48 timmar friska innan de kommer tillbaka till skolan. Det betyder att om ert barn är sjuk en dag så kan ni inte skicka barnet dagen efter till skolan. Vi har fått direktiv av rektorn att minsta symptom så ska vi skicka hem eleverna. Det är jätteviktigt att vi inte smittar andra som är här.


Ändrade rekommendationer:

Det här gäller från och med den 22 november i Region Östergötland:

Alla som går i förskoleklass och är äldre rekommenderas provtagning om man haft symtom på covid-19 i minst 48 timmar. Det gäller oavsett om du är vaccinerad eller inte.


Frånvaro

Nu i veckan hade vi åtta barn som inte var anmälda innan kl 08.00, detta innebär att vi behöver ringa runt till alla föräldrar och fråga var era barn är. Det är undervisningstid som går från era barn. Nu har jag varit själv med eleverna och inte haft möjlighet att gå ifrån för att kunna ringa efter de som är sjuka. Vi påminner om att frånvaro måste anmälas innan kl. 8 varje dag. Det går att anmäla frånvaro för flera dagar på en gång. Vi hoppas att ni alla har laddat ner appen IST HOME så att ni kan sjukanmäla ert barn. Säg till oss om ni behöver hjälp med detta. OM det inte funkar måste ni ringa eller smsa innan kl. 8 varje morgon. 


Hälsning från Marie

Hej alla barn och föräldrar

Jag som skriver heter Marie Gingsjö och det är jag som ska börja jobba hos er på Bläckfisken efter lovet tillsammans med Franko. Jag bor i utanför Norrköping tillsammans med min man och mina tonårsbarn. Jag har varit lärare i 22 år och tycker det är det bästa jobb man kan ha. Jag ser så mycker fram emot att få lära känna alla er barn och alla er föräldrar. Jag hoppas att jag får en möjlighet att hälsa på Karolina, Franko och klassen innan lovet, annars ses vi när terminen startar i januari. 
Vecka 50:

Måndag:   8.10 - 13.45

Tisdag:       8.10 - 13.45

Onsdag:         8.10 - 13.45

Torsdag:    8.10 - 13.45 Simskola Grupp 1

Fredag: 8.10 - 13.45 Idrott, kom ombytt. 


Veckans lärandemål:  Veta hur bokstaven Kk låter. Veta hur en rektangel, kvadrat, cirkel och triangel ser ut.


Lov och studiedagar

Julavslutning 21 dec kl. 8.10-11.

Vi önskar er en trevlig helg!

Ha det fint! Kramar,  Franko, Carolina och Jocke. 

Carolina, karolina.sjoquist@norrkoping.se, 0767-98 04 38

Franko, franko.morenopetkovic@norrkoping.se,  0725279470


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.