Diamantens skola präglas av ett trivsamt klimat, engagerad personal och våra tre profiler. PAX är på Diamanten ett välkänt ord som visar på vår strävan att bli en skola där ingen vill slå eller reta någon. Skolan ligger i Navestad med närhet till skog och en sjö. Till enheten hör även förskola.

fredag 3 december 2021

Örnens veckobrev

Hej Örnen!

Dagarna rullar på och vi närmar oss till jullovet. Susanne har julpyntat klassrummet och här hos oss är det jättemysigt! 

På svenskan har vi påbörjat med Tv-julkalendern. Bland annat har vi också arbetat med läsförståelse där eleverna har läst texter och svarat på frågor. Vi har även lyssnat på två nya delar av Bröderna Lejonhjärtat och göra interferenser med texten, d.v.s. att läsa mellan raderna och tolka den lästa texten.

På matten har vi fortsatt att arbeta med bråk, med att addera och subtrahera liknämniga bråk. Dessutom har eleverna arbetat med att förkorta och omvandla bråk till blandadform och tvärtom. Spännande på att se hur Örnarna har utvecklat sig med vad som gäller matten!

På historian har vi fortsatt vidare med Vasatiden där bland annat vi har pratat om Gustav Vasas söner och hur de blev osams med varandra samt hur det påverkades Sveriges liv. Nästa vecka på fredag kommer Örnen att ha prov om Vasatiden. Påminn barnen att läsa på Clio!

På engelskan har vi arbetat vidare med kapitel 8 och tittat vidare på del 4 av ”Holly Hobbie” samt svara på frågorna som handlade om serien.

Många från örnarna har viljan att det ska vara arbetsro i vårt klassrum och det ska finnas ett harmoniskt klimat, däremot finns det några andra elever som inte gör det som man ska göra på skolan. Prata med era barn om hur viktigt det är med arbets- och studiero för deras lärande och utveckling.

 Om ni har böcker hemma som ni har lånat från skolbiblioteket då måste ni lämna tillbaka dem.

 

Fredag: prov på historia om Vasatiden

Måndag: läxförhör på engelskan, 10 nya oregelbundna verb

Onsdag: läxförhör på 15 nya ord på engelskan om kapitel 8


Trevlig helg!

Entuela, Susanne och Sebastian

 

Entuela: entuela.capani@norrkoping.se 076-798 04 25

Susanne: susanne.fredriksson@norrkoping.se 073-020 22 69

Sebastian: sebastian.jonsson@norrkopin.se 072-593 95 47

 

 

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.