Diamantens skola präglas av ett trivsamt klimat, engagerad personal och våra tre profiler. PAX är på Diamanten ett välkänt ord som visar på vår strävan att bli en skola där ingen vill slå eller reta någon. Skolan ligger i Navestad med närhet till skog och en sjö. Till enheten hör även förskola.

fredag 17 december 2021

Hej Örnen!

Sista veckobrevet för 2021. Efter en så intensiv termin nu är det dags för oss att få lite lov och fira Jul och Nytt År! Det har varit väldigt spännande med både utmaningar och mycket utveckling här på Örnen! Stora framsteg har alla elever gjort och många nya andra utmaningar väntar på oss inför år 2022.

I torsdags åkte vi till Musikhjälpen där har vi njutit av härlig musik och barnen fick massor med godis.

På svenskan har eleverna skrivit klart fakta texten om en känd person och redovisat den framför klassen. Alla hade gjort ett fantastiskt arbete och det var så fint att lyssna på era barn när de stod framme med stort förtroende! Vi har lyssnat klart den dramatiserade boken ”Bröderna Lejonhjärta” och i fredags tittade vi även på filmen där Susanne hade ordnat popcorn till alla elever.

På matte har vi jobbat klart kapitlet som handlar om bråk. Eleverna har även arbetat med extra arbetsblad med att multiplicera och dividera ett heltal med ett bråk. Svåra matteuppgifter, men Örnarna vill inte ge upp och de försökte att göra klart alla uppgifterna.

På engelska har vi jobbat med kapitel 10 och arbetat med Workbook.

Nästa termin välkomnar vi Moa som kommer börja arbeta med Örnarna och vara en del av oss. Moa ser fram emot att träffa alla medan hon redan har fått några brev där eleverna har skrivit hälsningar till henne.

På måndag kommer vi att städa och förberedda klassen inför nästa termin. Det skulle bli bra om eleverna får med sig en påse hemifrån där de kan få med saker som de vill ha kvar.

På tisdag den 21/12 kl.08:30 – 11:00 är Julavslutningen. Vi samlas in kl.08:30 i klassrummet och sedan vi kommer att vara i Olympen. På grund av nya restriktioner kommer inga föräldrar kunna vara med.

Skolan börjar igen på måndag den 10 januari kl. 8.10 – 15:00.

 

Tack till alla elever och vårdnadshavare för ett bra samarbete!

God Jul och Gott Nytt År önskar vi,

Entuela, Susanne och Sebastian


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.