Diamantens skola präglas av ett trivsamt klimat, engagerad personal och våra tre profiler. PAX är på Diamanten ett välkänt ord som visar på vår strävan att bli en skola där ingen vill slå eller reta någon. Skolan ligger i Navestad med närhet till skog och en sjö. Till enheten hör även förskola.

fredag 10 december 2021

Örnens veckobrev

 

Hej Örnen!

En vecka kvar till julavslutningen och Örnarna kämpar vidare för att klara alla skoluppgifterna innan jullovet.

I fredags skrev alla provet om Vasatiden. Jag har hunnit idag att läsa och rätta vissa av proven och jag har konstaterat att Örnarna skriver och uttrycker sina tankar på ett fint sätt nu. Spännande!

På Svenskan har eleverna påbörjat att skriva i par en faktatext om en känd person. Många är nästan klara med att samla in fakta om den kända personen. På onsdag och torsdag kommer de redovisa muntligt sina arbeten framför hela klassen. Alla är nyfikna på att lyssna på andras redovisning. Varje dag under veckan har vi även tittat på ”En hederlig jul med Knyckertz” och Susanne har delat ut julkalendrar till eleverna där vi också har haft lite mysigt i klassrummet.

På matten har eleverna arbetat med att multiplicera och dividera ett heltal med ett bråk. Bland annat har vi arbetat med problemlösning. En del har gått väldigt långt med multiplikationstabellen, men några andra behöver öva mera på tabellen.

På engelskan har eleverna genomfört två läxförhör och det är uppenbart att när man pluggar hemma då kan man klara det bra på skolan. Bra jobbat! Vi har även påbörjat ett nytt kapitel och nya ord kommer på google classroom att läggas in. Nästa vecka, på måndag kommer de att ha läxförhör bara om de 10 kommande oregelbundna verben på engelskan.

 

På måndag den 13/12 blir det ett litet Luciafirande för elever och personal där det är Draken som bjuder på detta.

På tisdag den 21/12 kl.08:30 – 11:00 är Julavslutningen. Vi samlas in kl.08:30 i klassrummet och sedan vi kommer att vara i Olympen. På grund av nya restriktioner kommer inga föräldrar kunna vara med.

 

Det här gäller från och med den 22 november:

Provtagning för dig med symtom i minst 48 timmar Alla som går i förskoleklass och är äldre rekommenderas provtagning om man haft symtom på covid-19 i minst 48 timmar.


Trevlig helg!

Entuela, Susanne och Sebastian

 

Entuela: entuela.capani@norrkoping.se 076-798 04 25

Susanne: susanne.fredriksson@norrkoping.se 073-020 22 69

Sebastian: sebastian.jonsson@norrkopin.se 072-593 95 47

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.