Diamantens skola präglas av ett trivsamt klimat, engagerad personal och våra tre profiler. PAX är på Diamanten ett välkänt ord som visar på vår strävan att bli en skola där ingen vill slå eller reta någon. Skolan ligger i Navestad med närhet till skog och en sjö. Till enheten hör även förskola.

fredag 14 januari 2022

Örnens veckobrev v.2


Hej Örnen!

Moa är äntligen hos oss och hon kommer ha eleverna i svenska och engelska men också vara med eleverna på alla andra lektioner. Ni kommer få träffa henne på utvecklingssamtalet!

Nu är vi på gång med ny energi för att starta upp vårterminen. Vi är jätteglada att Moa nu är en del av oss och att vi kommer blomma ut ännu mer!

Under första veckan av 2022 har vi hunnit att arbeta med följande arbetsområde:

På svenskan har örnarna lyssnat på boken ”F – som i sämst” på Sveriges Radio och arbetat med frågor och ord som funnits med i del 1 och 2. Eleverna har också jobbat med deras svenska bok i delen om sammansatta ord hur man kan göra sammansatta ord.

På matte har eleverna repeterat kapitlet som handlar om bråk eftersom på måndag kommer de ha prov. Bland annat handlar uppgifterna med att addera, subtrahera, multiplicera och dividera ett heltal med ett bråk. Dessutom har de arbetat med att förkorta bråk och problemlösning.

På historia har vi påbörjat att läsa om Stormaktstiden och hur Sverige blev ett stort och mäktigt rike. Bland annat har vi pratat om hur det var egentligen att leva under denna period.

På engelskan har eleverna börjat arbeta med kapitel 10 i deras engelska bok Champ. Det handlar om Great Britian and the UK. Vi kommer jobba vidare med det nästa vecka och även jobba om staden London.

 

Inför nästa vecka har eleverna prov på matte och hemuppgifter på historia som ska genomföras i Clio.

 

Trevlig helg önskar,

Entuela, Moa, Susanne och Sebastian.


Entuela: entuela.capani@norrkoping.se 076-798 04 25

Moa: moa.bjorkegren@norrkoping.se 

Susanne: susanne.fredriksson@norrkoping.se 073-020 22 69

Sebastian: sebastian.jonsson@norrkopin.se 072-593 95 47

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.