Diamantens skola präglas av ett trivsamt klimat, engagerad personal och våra tre profiler. PAX är på Diamanten ett välkänt ord som visar på vår strävan att bli en skola där ingen vill slå eller reta någon. Skolan ligger i Navestad med närhet till skog och en sjö. Till enheten hör även förskola.

fredag 28 januari 2022

Lommens veckobrev

                                                                                    

Christine    0767 98 04 30          christine2.nilsson@norrkoping.se 

Sofie 076798 59 81                  sofie.lofgren@norrkoping.se

Frånvaroanmälan:
IST-appen. 

 

Hej!
Den här veckan har vi byggt stjärnkikare med hjälp av pappersrullar, tack för att ni hade med er! I svenskan har vi tränat på att skriva en gemensam faktatext om jorden, månen och solen. Vi har tränat på hur lång tid det tar för jorden att snurra ett varv runt sin egen axel och hur lång tid det tar för månen att vandra ett varv runt jorden.  

 

Vi har i veckan haft fortsatt stor frånvaro bland personal och också en del bland våra elever. Vi behöver fortsätta vara uppmärksamma på symtom och stanna hemma vid sjukdom. 

 

Ni som är hemma sjuka kan träna att läsa en liten stund varje dag. Det går att träna på en del svenska och matematik på skolplus.se. Nya uppdrag finns även på Nomp! Vi vill gärna tipsa om att titta på Lilla aktuellt som finns på svtplay. På urplay.se finns en serie som heter Vims i rymden. Den kan ni också gärna se hemma! Krya på er!

 

Tack för att ni anmäler era barns frånvaro i IST. Fortsätt med det!  

 

NO: Rymden 

På NO-lektionerna har vi börjat lära oss om rymden. Vecka 6 kommer eleverna ha prov. De får välja muntligt eller skriftligt. Klassen har fått information om projektets planering och hur det kommer bedömas enligt följande: 

Onsdag vecka 6 ska du kunna visa genom att skriva eller berätta hur solen, månen och jorden rör sig i förhållande till varandra. Du får välja på att berätta och visa eller skriva och visa. 

Matematikläxa
Helt otroligt vad ni tränar på tabellerna hemma. Hela klassen briljerar med alla rätt på provet. Heja bästa klassen! Nästa fredag är det förhör på femmans tabell. 


0 x 5 = 0
1 x 5= 5
2 x 5 = 10
3 x 5 = 15
4 x 5 = 20
5 x 5 = 25
6 x 5 = 30
7 x 5 = 35
8 x 5 = 40
9 x 5 = 45
10 x 5 = 50 

 

Svenskläxa 

Läsläxan och veckans ord ges på måndagar och förhörs fredagar samma vecka. eleverna får möjlighet att träna på både läsläxan och veckans ord vid ett tillfälle i skolan men det är bra om ni tränar hemma om ni kan!

 

läsläxa: Läsblad

veckans ord: årstider, upptäckter, jordklotet, kallare, varmare, planeter, digital, teknik, universum, forskare

 

 

 

Frånvaro

På skolan följer vi kommunens rutiner vid frånvaro som är 15% eller högre i en tremånadersperiod. Om ditt barns frånvaro är 15% eller högre kommer mentorer informera er vårdnadshavare kring detta via samtal/sms 

Vi har full förståelse för att det är en pågående pandemi och det är viktigt att vi alla fortsätter följa restriktionerna.  

 

Just nu jobbar vi med och lär vi oss om 

svenska 

matematik 

SO

NO 

Högläser boken Frallan och kärleken 

Läsklubben med åk 6   

Bedömningsstöd 

Rymden 

Skrivande

Multiplikation. Tabell 1-5. 

Geometri 

Problemlösning

Nyheter Lilla aktuellt 

Klassråd 

Rymden

 

vecka 5

måndag 8.10-13.45: musik 

tisdag 8.10-13.45: idrott 

onsdag 8.10-13.45: 

13:45-14:45: syrianska 

torsdag 8.10-13.45: idrott. 

13.45-14-45: modersmål somaliska, bosniska

15:10 kirundi 

fredag 8.10-13.45: Förhör veckans ord, läsläxa och 5:ans tabell 

13.45-14.45: modersmål arabiska. 


/Christine och Sofie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.