Diamantens skola präglas av ett trivsamt klimat, engagerad personal och våra tre profiler. PAX är på Diamanten ett välkänt ord som visar på vår strävan att bli en skola där ingen vill slå eller reta någon. Skolan ligger i Navestad med närhet till skog och en sjö. Till enheten hör även förskola.

fredag 21 januari 2022

Örnens veckobrev v:3

Hej Örnarna!


Den här veckan har varit lite kaotisk! Många som har varit sjuka både bland elever och lärare. Vi har tillsammans gjort det bästa av situationen. Denna vecka har eleverna fått ett nytt schema för den här terminen som börjar på måndag 24/1. Nu ska örnarna äntligen få ha slöjd! Örnarna har också fått hem blankett om språkval som ska in till oss senast måndag den 24/1.  


I svenskan den här veckan har vi arbetat med boken F-som i sämst som finns på Classroom för er som varit sjuka. Vi tittade även på första avsnittet av Lik meg från ur under fredagen. 


Vi började med ett nytt arbetsområde i No som handlar om kroppen och vi kommer fortsätta med det området nästa vecka. 


Även i matematiken har vi påbörjat ett nytt kapitel som handlar om geometri. Där ligger fokus på vinklar och tvådimensionella figurer. 


På SO lektionerna har vi fortsatt arbeta med historia och stormaktstiden och hur information har spridits till olika folk under århundraden. Vi började också prata om de svenska häxprocesserna och vilka likheter och olikheter som har funnits mellan män och kvinnor och vilka som finns kvar idag. Det var intressant att höra era barns tankar när de pratar om jämställdhet!


På engelskan arbetade vi med kapitel 10 i boken och påbörjade våran resa till olika länder genom att åka till London. Här har eleverna fått glosor som de ska ha förhör på under måndagen. 


LÄXOR:

Engelska: Glosor till måndag 24/1.

SO: för er som varit borta arbeta på clio fram till häxprocesserna. 

MA: Ni som varit borta kan arbeta på NOMP med uppgifter om vinklar.


Håll er uppdaterade om de nya pandemi restriktionerna på nyheter och kolla på bloggen för att se viktig information!


Trevlig helg Örnar!


Entuela: entuela.capani@norrkoping.se 076-798 04 25

Moa: moa.bjorkegren@norrkoping.se 


Susanne: susanne.fredriksson@norrkoping.se 073-020 22 69


Sebastian: sebastian.jonsson@norrkopin.se 072-593 95 47


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.