Diamantens skola präglas av ett trivsamt klimat, engagerad personal och våra tre profiler. PAX är på Diamanten ett välkänt ord som visar på vår strävan att bli en skola där ingen vill slå eller reta någon. Skolan ligger i Navestad med närhet till skog och en sjö. Till enheten hör även förskola.

söndag 6 februari 2022

Bläckfisken v.5

 Hej alla bläckfiskar! 220204

Den här veckan fanns det någonting jättekonstigt i hemliga bokstavslådan, en liten alldeles riktig ödla som kom på besök. Vi har arbetat med bokstaven “Öö” som i “ödla”. Vi fick lära oss fakta om Ögonfransgeckos också, som vad dom äter och hur de sover och att de inte har några ögonlock utan slickar med tungan på sina ögon. Ödlan tyckte om att äta banan, precis som vi gör på vår fruktstund. 

Den här veckan har vi testat att ljuda ihop ord på Ö:  ö-d-l-a , ö-g-a,  b-r-ö-d. Barnen jobbade i grupper och försökte gissa vilket ord Marie lagt ut på golvet. Vi har testat det förut och märkt att vi börjar bli väldigt bra på det. Vad är det vi gör då? Vi lär oss läsa säger barnen!


På tisdagen hade vi matematik utomhus, vi övade oss på att mäta och att leta saker som är “hälften” så långa, “dubbelt” så långa och “lika” långa. Den här veckan har vi arbetat med talet “7”. Vi har delat upp talet och övat oss på sjuans “talkamrater”. Vi har provat att räkna lite addition och subtraktion, spännande! 


Den här veckans tema handlade om teknik. Vad är teknik egentligen? Vi såg en film om hur man bygger båtar och vad man måste tänka på, vi tittade också på ett litet klipp där de visade hur man kan bygga en liten bil av ett mjölkpaket. Vi avslutade veckan med att måla våra bilar, de blev så fina och glittriga. I nästa vecka ska bilarna få hjul och då ska vi testa om vi kan få dem att åka fort och bra i vårt alldeles egna bilrace.
Frånvaro

Alla som går i förskoleklass och är äldre rekommenderas provtagning om man haft symtom på covid-19.. Det gäller oavsett om du är vaccinerad eller inte.

Är ert barn sjuk behöver de vara hemma minst 48 timmar friska innan de kommer tillbaka till skolan. Det betyder att om ert barn är sjuk en dag så kan ni inte skicka barnet dagen efter till skolan. Vi har fått direktiv av rektorn att minsta symptom så ska vi skicka hem eleverna. Det är jätteviktigt att vi inte smittar andra som är här.Vecka 6:

Måndag:   8:10 - 13:45

Tisdag:       8:10 - 13:45

Onsdag: 8:10 - 13:45

Torsdag 8.10 - 13.45 Simning grupp 1

Fredag               8.10 - 13:45 Idrott


Veckans lärandemål:  Veta hur bokstaven H låter. Udda och jämna tal.


Lov och studiedagar

Sportlov vecka 8

Studiedagar 14-15 mars

Påsklov vecka 14 

Röd dag 18:e april, Skolan är stängdVi önskar er en trevlig helg!

Kramar,  Franko, Marie och Jocke. 

Marie, marie.gingsjo@norrkoping.se, 0767-98 04 38

Franko, franko.morenopetkovic@norrkoping.se,  072-5279470


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.