Diamantens skola präglas av ett trivsamt klimat, engagerad personal och våra tre profiler. PAX är på Diamanten ett välkänt ord som visar på vår strävan att bli en skola där ingen vill slå eller reta någon. Skolan ligger i Navestad med närhet till skog och en sjö. Till enheten hör även förskola.

fredag 11 februari 2022

Bläckfisken v.6

 Hej alla bläckfiskar! 220211


Den här veckan har eleverna arbetat med bokstaven Hh. De har övat på att hur bokstaven Hh låter, vi har övat skriva både bokstaven och ord, lyssnat efter bokstaven samt löst ett Alfapet där varje rätt ord leder till en nyckel för att låsa upp ordet. Veckans tal har varit 6. I samband med det har vi även tränat på jämna och udda tal. Eleverna har fått dela upp olika tal för att få reda på om man kan dela upp två lika stora delar eller inte. Fråga gärna era barn där hemma om vad de har lärt sig under veckan och öva med dem.

Vi har även spelat spel, eleverna mot Franko i “Med andra ord”. Spelet går ut på att beskriva ett ord utan att säga själva ordet. Vi säger även “hejdå” till Jocke som kommer gå på pappaledighet fram till sommaren. Vi kommer sakna honom.Information

Fr.o.m. nästa vecka ska vi börja byta om och duscha på idrotten. Vi har tidigare haft corona restriktioner att undvika omklädningsrum och trängsel.  


Frånvaro

Alla som går i förskoleklass och är äldre rekommenderas provtagning om man haft symtom på covid-19.. Det gäller oavsett om du är vaccinerad eller inte.

Är ert barn sjuk behöver de vara hemma minst 48 timmar friska innan de kommer tillbaka till skolan. Det betyder att om ert barn är sjuk en dag så kan ni inte skicka barnet dagen efter till skolan. Vi har fått direktiv av rektorn att minsta symptom så ska vi skicka hem eleverna. Det är jätteviktigt att vi inte smittar andra som är här.Vecka 7:

Måndag:   8:10 - 13:45

Tisdag:       8:10 - 13:45

Onsdag: 8:10 - 13:45

Torsdag 8.10 - 13.45 Simning grupp 2

Fredag             8.10 - 13:45 Idrott


Veckans lärandemål:  Veta hur bokstaven U låter. Talmönster och talet 8

Lov och studiedagar

Sportlov vecka 8

Studiedagar 14-15 mars

Påsklov vecka 14 

Röd dag 18:e april, Skolan är stängdVi önskar er en trevlig helg!

Kramar,  Franko, Marie och Jocke. 

Marie, marie.gingsjo@norrkoping.se, 0767-98 04 38

Franko, franko.morenopetkovic@norrkoping.se,  072-5279470

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.