Diamantens skola präglas av ett trivsamt klimat, engagerad personal och våra tre profiler. PAX är på Diamanten ett välkänt ord som visar på vår strävan att bli en skola där ingen vill slå eller reta någon. Skolan ligger i Navestad med närhet till skog och en sjö. Till enheten hör även förskola.

fredag 18 februari 2022

Hej Örnarna!


Nu är det äntligen sportlov för våra elever. Som de har längtat efter det! Den här veckan har gått väldigt fort och våra elever har varit riktigt duktiga i skolan och på lektionerna. De har lärt sig många nya saker och fått testat ett nytt hjälpmedel på lektionerna. Den här veckan har eleverna börjat få prova på att ha hörlurar på sig som är kopplade till en mikrofon som läraren har på sig. Detta hjälper eleven att höra vad läraren säger bättre. Alla elever som har prövat detta tycker olika om hur mycket det hjälpt till men alla har varit positiva till det och vill fortsätta använda det. Efter sportlovet så kommer klassen få en ny klasskamrat, det är en elev som de flesta känner sen tidigare och vi tror detta kommer bli bra! Vi märker att många elever glömmer bort att ladda datorn hemma, ni får gärna påminna era barn att ladda datorn över natten. 


Efter sportlovet så kommer eleverna börja ha utvecklingssamtal. Detta kommer vara under V:10 och eleverna har fått med sig lappar hem som vi fått in några utav, om ni inte har meddelat oss om tiderna är det viktigt att ni hör av er till oss via sms eller samtal så vi får veta det.  Tiderna finns med här nedanför. (Kolla på läxor för mer information om utvecklingssamtal.)


I svenskan den här veckan har vi fortsatt arbeta med en slutuppgift kring serien “lik meg” som eleverna har sett säsong 1 på. Eleverna kommer fortsätta att titta på de andra säsongerna efter lovet. 


På matten har vi arbetat vidare med geometri kapitlet där fokus ligger på månghörningar och deras omkrets. Vi har även jobbat med att skilja på olika typer av trianglar och triangelns vinkelsumma. Dessutom har vi arbetat vidare med problemlösning.  


På SO lektionerna har genomfört sitt quiz om Stormaktstiden, vilket gick bra för eleverna. Sen har vi också jobbat med samhällskunskap och pratat om månadspeng och hur man förhandlar om sina pengar. 


På NO har vi arbetat med hur skelett leder muskler och tittat på ett program som handlar om skelettmusklernas egenskaper.


På engelskan fick eleverna genomföra sin presentation om “king Arthur” detta gjorde eleverna riktigt bra! Sedan har vi jobbat vidare med Storbritannien. LÄXOR:

Inga läxor över lovet. Eleverna ska, ihop med er föräldrar, svara på några frågor som ska med till utvecklingssamtalet. Håll er uppdaterade på bloggen för att se viktig information!


Trevligt lov Örnar!


Vecka 10

Måndag

07/03

Tisdag

08/03

Onsdag

09/03

Torsdag

10/03

12.30

Niko

Mahdi

Eldina


13.00

Ali

Anthony

Radesh

Nikki

13.30

Gabriella

Sara

Edward


14.00

Miriam

Brayan

Noor

Wiktor

14.30

Hugo

Ruwayda

Charbel

Leon

15.00

Gabriell

Sabrina

Antonella

Conny

15:30

Maryam

Semir

Markus

DomenicEntuela: entuela.capani@norrkoping.se 076-798 04 25


Moa: moa.bjorkegren@norrkoping.se 072-5336551


Susanne: susanne.fredriksson@norrkoping.se 073-020 22 69


Sebastian: sebastian.jonsson@norrkopin.se 072-593 95 47

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.