Diamantens skola präglas av ett trivsamt klimat, engagerad personal och våra tre profiler. PAX är på Diamanten ett välkänt ord som visar på vår strävan att bli en skola där ingen vill slå eller reta någon. Skolan ligger i Navestad med närhet till skog och en sjö. Till enheten hör även förskola.

fredag 11 februari 2022

Örnens veckobrev vecka: 6

 Hej Örnarna!Nu har vi en vecka kvar inför sportlovet och många längtar efter det. I klassrummet jobbar vi mycket med arbetsro och studiero och örnarna har gjort stora framsteg med att följa instruktionerna och göra klart skoluppgifterna.  


I svenskan den här veckan har vi fortsatt arbeta med lästekniker på clio och vi har också börjat titta på läsmysteriet. I den här serien får eleverna lära sig hur man kan använda sig av olika lästekniker när man läser olika texter och gör olika uppgifter. Eleverna kommer ha ett test på lästekniker efter sportlovet. Även denna vecka har vi tittat på serien “lik meg” där eleverna får diskutera om mobbning och liknande.


På matten har vi arbetat vidare med problemlösning enligt blockmodellen.  Dessutom har vi jobbat vidare med cirkelns delar. När vi påbörjade arbeta med geometri kunde inte en del av eleverna rita cirklar med passare, men nu märks det att de kan. Bra jobbat! 


På SO lektionerna har vi fortsatt arbeta med stormaktstiden. Vi har gått genom Karl X Gustavs och Karls XI liv och när stormaktstiden tog slut. I det här området kommer eleverna ha ett quiz nästa vecka.

På samhällskunskap har örnarna arbetat med området arbete och pengar och hur får man spara pengar. 


På NO har vi arbetat med kroppens reningsverk. Eleverna har även lär sig om bakterier och virus och vikten med vaccination.


På engelskan arbetade vi med Clio och området “King Arthur and his Sword” där eleverna arbetar sin presentation som de ska presentera nästa vecka på Onsdag. 


LÄXOR:

Engelska: presentation på onsdag.

So: Quiz på stormaktstiden på torsdag


För er som har varit hemma sjuka så kan ni arbeta med,

Svenska: Lik meg avsnitt 8, clio “lästekniker”

Engelska: Clio “King Arthur and his Sword”.

Matte: Göra klart sidorna på matteboken

No: Det finns en begreppslista på Classroom som ni kan gå igenom.
Håll er uppdaterade på bloggen för att se viktig information!


Trevlig helg Örnar!


Entuela: entuela.capani@norrkoping.se 076-798 04 25


Moa: moa.bjorkegren@norrkoping.se 072-5336551


Susanne: susanne.fredriksson@norrkoping.se 073-020 22 69


Sebastian: sebastian.jonsson@norrkopin.se 072-593 95 47


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.