Diamantens skola präglas av ett trivsamt klimat, engagerad personal och våra tre profiler. PAX är på Diamanten ett välkänt ord som visar på vår strävan att bli en skola där ingen vill slå eller reta någon. Skolan ligger i Navestad med närhet till skog och en sjö. Till enheten hör även förskola.

fredag 4 februari 2022

Örnens Veckobrev

 Hej Örnarna!


Nu har vi äntligen kommit tillbaka till ett någorlunda normalt klassrum. Efter många som varit sjuka förra veckan har nu de flesta kommit tillbaka. Eleverna har jobbat på bra den här veckan och alla gillar att få ha börjat med slöjden ordentligt. Eftersom de är lätt att bli sjuk nu är det viktigt att era barn tar med sig extra kläder, speciellt de som spelar fotboll för de blir väldigt blöta och kalla utomhus nu. Moa har nu fått en arbetstelefon och numret finns i slutet av brevet. 


I svenskan den här veckan har vi börjat arbeta med lästekniker på clio där vi börjat gå igenom olika strategier som eleverna kan använda när de läser olika texter. Eleverna har också fått arbeta med liknelser och även tittat på serien lik mig där eleverna får diskutera om mobbning och utfrysning där eleverna hade många intressanta åsikter och tankar.


På matten har vi under veckan arbetat en del med problemlösning och en del med matteboken. Eleverna har fått lära sig att lösa problemet enligt blockmodellen som är en modell importerat från Singapore. Under första mattelektionen tyckte många att det var svårt, men andra lektionen tankarna blev annorlunda och viljan att använda blockmodellen blev stort. Idag fick eleverna matteprovet tillbaka. Provresultatet visar att en del av eleverna inte läser instruktionerna ordentlig då har de svårigheter med  att komma fram på lösningen. 


På SO lektionerna har vi fortsatt arbeta med stormaktstiden. Vi har gått genom Gustav II Adolfs liv och hur han blev Sveriges yngsta kung. Vi har lyssnat på ett dramatiserad pjäs om drottning Kristinas liv och varför hon valde att lämna ifrån sig kronan. 

På SO lektionerna har vi påbörjat att även arbeta med samhällskunskap där första arbetsområdet handlar om arbete och pengar. Vi har gått igenom familjens pengar och för vad dem ska räcka till. Ni får gärna prata och fråga era barn om detta.


På NO har vi arbetat vidare med två viktiga kroppsdelar lungorna och hjärtat. Vi har genomfört även en experiment med att räkna ut vilopulsen och sedan maxpuls efter ett varv på skolgården. 


På engelskan arbetade vi med Clio och området “King Arthur and his Sword” där eleverna arbetar med adjektiv och läsförståelse. I det här området kommer eleverna genomföra en presentation innan sportlovet. Eleverna har också fortsatt arbeta med Storbritannien och länderna som har med Storbritannien att göra. Här har vi också pratat mycket om adjektiv. 


LÄXOR:


För er som har varit hemma sjuka så kan ni arbeta med,

Svenska: Lik meg avsnitt 7, clio “lästekniker”

Engelska: Clio “King Arthur and his Sword”.

Matte: På NOMP finns det uppgifter som de kan jobba med

SO: På CLIO del 12, välj spår Gustav II Adolf, därefter svara på frågorna och göra klart quizen. Håll er uppdaterade om de nya pandemi restriktionerna på nyheter och kolla på bloggen för att se viktig information!


Trevlig helg Örnar!


Entuela: entuela.capani@norrkoping.se 076-798 04 25


Moa: moa.bjorkegren@norrkoping.se 072-5336551


Susanne: susanne.fredriksson@norrkoping.se 073-020 22 69


Sebastian: sebastian.jonsson@norrkopin.se 072-593 95 47


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.