Diamantens skola präglas av ett trivsamt klimat, engagerad personal och våra tre profiler. PAX är på Diamanten ett välkänt ord som visar på vår strävan att bli en skola där ingen vill slå eller reta någon. Skolan ligger i Navestad med närhet till skog och en sjö. Till enheten hör även förskola.

söndag 13 februari 2022

Tigern åk. 4 ALLA PÅ SNÖ information!

 Hej alla skidsugna 4:or! 

Snart är det dags för dig i årskurs 4 att åka till Yxbacken och delta i ”Alla på snö”. Det är en heldag i Yxbacken och vi kommer att ta oss dit med buss. Alla elever kommer den här dagen att både åka längdskidor och utförsåkning – spännande, eller hur? Här nedan följer viktig information samt lite tips kring vad som är bra att tänka på inför den här dagen.

 KLÄDTIPS: 

Underställ/långkalsonger/tights närmast kroppen. (Undvik jeans!) 

● Varma sockar/skidstrumpor/fotbollsstrumpor/ridstrumpor som går upp en bit på benet och dras upp utanför långkalsonger. Detta för att skidpjäxorna ska sitta så skönt som möjligt. 

● Varma handskar, gärna tumhandskar vid minusgrader. (Vantar av fleece eller garn blir lätt blöta och kalla) 

● Mössa för längdskidåkning. 

● Överdragsbyxor/täckbyxor och varm jacka eller overall. 

● En extra varm tröja/fleece – att t.ex. ta på vid lunchen då vi sitter ute. Klä dig i flera lager och ta hellre med dig för mycket kläder än för lite, så du kan ta av och på. Vi kommer att vara ute hela dagen, även när vi äter lunch.

 MAT: 

● Eleverna bjuds på två grillade hamburgare med bröd till lunch. 

● Äter Du specialkost? Detta är meddelat och alternativ mat finns för dig såklart. 

● När man är ute i kylan en heldag går det åt mycket vätska. Därför kan det vara bra att också själv ha med sig någon form av dryck. 

● Om du vill får du själv ha med dig lite egen matsäck/liten fika så att du orkar hela dagen. 

● Läsk, energidryck och godis stannar hemma! 

● Till hemfärden bjuds du på ett mellanmål i form av banan och drickyoghurt.

VRIG PACKNING / UTRUSTNING: 

● Alla elever måste ha HJÄLM på sig i backen. Har du egen skidhjälm/ridhjälm? Ta med den! Det finns hjälm att låna i Yxbacken för dig som inte har någon egen. 

● OBS! Du måste ha med en EGEN VÄSKA, där du har plats för dina skor och ev. extra kläder. Gärna ryggsäck för din matsäck och en annan för skor + kläder. 

● Ta med dig ett sittunderlag alt. en tidning att sitta på. 

VIKTIGT - NAMNMÄRKNING: Märk dina grejer med namn såväl kläder, skor, utrustning som termos. Det är mellan 250-330 elever på plats samtidigt och det är lätt att saker försvinner i mängden. 

REGLER I SKIDBACKEN: I skidbacken finns det vissa regler som är viktigt att följa/förhålla sig till. Förbered dig hemma/i skolan med en vuxen, genom att läsa igenom och samtala kring innehållet.

 Här kan du läsa om reglerna: http://slao.se/content/uploads/2018/12/Slao_Z-card_SE_2018_webb.pdf 

Vi ser med stor glädje fram emot läsårets roligast skoldag - Alla På Snö! Varmt välkomna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.