Diamantens skola präglas av ett trivsamt klimat, engagerad personal och våra tre profiler. PAX är på Diamanten ett välkänt ord som visar på vår strävan att bli en skola där ingen vill slå eller reta någon. Skolan ligger i Navestad med närhet till skog och en sjö. Till enheten hör även förskola.

fredag 11 mars 2022

 Hej Örnarna!

Nu har vi klarat IUP-veckan och det har varit väldigt trevligt att träffa och prata med flesta av Örnarnas vårdnadshavare. Vi hade produktiva samtal med alla och vi vill tacka för era synpunkter, det hjälper oss att bli bättre. Måndag till torsdag har eleverna slutat skolan direkt efter lunchen, däremot har vi hunnit att arbeta och göra klart många skoluppgifter.   

Denna vecka har eleverna inte haft svenska lektionerna eftersom de har slutat efter lunch. Det betyder att de har haft en hel vecka på sig att arbeta med provet om lästekniker som de kommer ha nästa vecka på torsdag. På provet kommer de få läsa olika små texter och svara på frågor kring dessa texter som handlar om lästekniker. 

På matten har vi arbetat med geometriska kroppar där fokus har varit till skillnaden mellan tvådimensionella och tredimensionella kroppar. Vi har även fortsätt arbeta med problemlösning enligt blockmodellen. På fredag hade vi repetition inför provet som är nästa vecka på onsdag. Provet kommer handla bara om kapitel 3. Eleverna har fått med även arbetsblad som kan jobba extra hemma. På studentlitteratur.se minbokhylla finns matteboken digitalt för att gå igenom kapitel 3.

På SO lektionerna har vi arbetat med Europas berg och odlingsmark och varför det är viktigt med naturresurser. På samhällskunskap har vi gått igenom olika yrken och med vad allra flesta arbetar i Sverige. Dessutom har vi pratat om vikten som olika företag har för Sveriges ekonomi.

På NO har vi fortsatt arbeta med kroppen där fokus har varit till ”specialister” och det handlar om djur som är lite speciella. Exempelvis har vi lärt oss att myggans hastighet på flyg musklerna är rekord i djurvärlden, 600 vinkelslag per sekund. Vi har även gått igenom begreppslistan.

På engelskan fick eleverna fortsätta arbeta med området “King Arthur”. Eleverna ska nu vara få vara reportrar och skriva artiklar om ämnet. Vi har också fortsatt arbeta med Storbritannien, Irland och Storbritanniens kolonier. 

 

MÅNDAG, TISDAG har skolans personal studiedagar. Eleverna är lediga och de kan arbeta inför provet på matte och svenska.

Påsklov: Veckan 15 -  måndag, vecka 16

 

LÄXOR:

Onsdag: Matteprov, jobba med repetitionsuppgifter inför provet.

Torsdag: Prov på svenskan, plugga på de olika lässtrategierna som de ska ha prov 

Torsdag: Lämna in läsläxa “Fröken Europa” kapitel.


 


Håll er uppdaterade på bloggen för att se viktig information!

 

Trevlig helg och vi ses på onsdag!

 

Entuela: entuela.capani@norrkoping.se 076-798 04 25

 

Moa: moa.bjorkegren@norrkoping.se 072-5336551

 

Susanne: susanne.fredriksson@norrkoping.se 073-020 22 69

 

Sebastian: sebastian.jonsson@norrkopin.se 072-593 95 47

 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.