Diamantens skola präglas av ett trivsamt klimat, engagerad personal och våra tre profiler. PAX är på Diamanten ett välkänt ord som visar på vår strävan att bli en skola där ingen vill slå eller reta någon. Skolan ligger i Navestad med närhet till skog och en sjö. Till enheten hör även förskola.

fredag 18 mars 2022

Örnens veckobrev v.11

 Hej Örnarna!

Välkommen tillbaka efter lite långledigt med studiedagar! Den här veckan har varit kort men intensiv för våra elever med två prov. Det har gått väldigt bra för eleverna och de allra flesta har genomfört proven. Den här veckan har vi också haft besök av en tandläkare och eleverna har fått information om tandhälsa och de fick alla en ny tandborste att ta hem. 

Många elever glömmer bort att lämna in hemläxor. Det är jätteviktigt att ni föräldrar påminner barnen om att lämna in läxorna i god tid. 

Den här veckan så hade eleverna prov i lästekniker vilket de allra flesta genomförde. Sen har vi också fortsatt kolla på “lik meg” där eleverna har den här veckan har tittat ikapp det som vi missat sen innan.  

Den här veckan hade eleverna också prov i matte. Sen har också eleverna jobbat i NOMP för att göra klart lite som de legat efter i. 

På SO lektionerna har vi arbetat med geografi där eleverna arbetat om Europas odlingsmarker. Sen har vi också arbetat med samhällskunskap där vi har jobbat med regler och lagar som finns i arbetet.

På NO har vi fortsatt arbeta med kroppen där fokus har legat på repetitionsuppgifter för att kunna förbereda sig till prov. Eleverna har prov kring detta område nästa vecka på Torsdag. 

På engelskan fick eleverna fortsätta arbeta med området “King Arthur”. Här har eleverna fått djupdyka ner i sina artiklar och verkligen satt sig in i sitt skrivande för att komma igång. 


Påsklov: Veckan 15 -  måndag, vecka 16

 

LÄXOR:

Torsdag: Prov på NO: om kroppen och glöm inte att lämna in läsläxa “Fröken Europa” kapitel.2


 Håll er uppdaterade på bloggen för att se viktig information!

 

Trevlig helg och vi ses på onsdag!

 

Entuela: entuela.capani@norrkoping.se 076-798 04 25

 

Moa: moa.bjorkegren@norrkoping.se 072-5336551

 

Susanne: susanne.fredriksson@norrkoping.se 073-020 22 69

 

Sebastian: sebastian.jonsson@norrkopin.se 072-593 95 47

 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.