Diamantens skola präglas av ett trivsamt klimat, engagerad personal och våra tre profiler. PAX är på Diamanten ett välkänt ord som visar på vår strävan att bli en skola där ingen vill slå eller reta någon. Skolan ligger i Navestad med närhet till skog och en sjö. Till enheten hör även förskola.

fredag 4 mars 2022

Örnen veckobrev V:9

 Hej Örnarna!


Välkommen tillbaka efter Sportlovet! Hoppas eleverna har fått mycket med tid till att hitta på roliga aktiviteter och även vila! Den här veckan har Örnarna jobbat på bra. Det är alltid en jobbig första vecka efter ett lov men eleverna har kämpat på bra! Den här veckan har eleverna haft besök av författaren Anders Sparring, eleverna var väldigt duktiga då och frågade många bra frågor! Nästa vecka kommer eleverna ha utvecklingssamtal (schema finns längre ner) och då går de bara halvdagar, alltså slutar eleverna efter lunch nästa vecka. 


I svenskan den här veckan har örnarna jobbat med lästekniker som de kommer ha ett prov på vecka 11. Vi har också börjat titta på säsong två av “lik meg” och denna säsong handlar om att bli förlåten av sina vänner och hur det kan vara svårt i en klass. 


På matten har vi arbetat med månghörningar och problemlösningar. Det har gått bra för eleverna att arbeta med detta! Vi har också fortsatt att arbeta med blockmodellen. 


På SO lektionerna har vi påbörjat ett nytt område, geografi. Här jobbar eleverna med Europas naturområden och naturresurser. Vi fortsätter också att jobba med samhällskunskap där vi denna vecka pratar om olika yrken och vikten av att ha ett arbete. 


På NO har vi arbetat med biologi där eleverna har jobbat med händer, fötter och tänder. Örnarna har också jobbat med celler och vad händer med kroppen när man åldras. 


På engelskan fick eleverna fortsätta arbeta med området “King Arthur”. Här har eleverna börjat arbeta med olika skrivstrategier och sen har de börjat skriva en nyhetsartikel om king Arthur och svärdet i stenen. LÄXOR:

Svenska: Plugga på de olika lässtrategierna som de ska ha prov i V:11. 

Geografi: Clio, hem och skoluppgifter, quiz - Europas skog. lämnas in senast på tisdag.

Övrigt: Svara på frågor till utvecklingssamtal på Classroom. Håll er uppdaterade på bloggen för att se viktig information!


Trevligt lov Örnar!


Vecka 10

Måndag

07/03

Tisdag

08/03

Onsdag

09/03

Torsdag

10/03

12.30

Niko

Mahdi

Eldina


13.00

Ali

Anthony

Radesh

Nikki

13.30

Gabriella

Sara

Edward


14.00

Miriam

Brayan

Noor

Wiktor

14.30

Hugo

Ruwayda

Charbel

Leon

15.00

Gabriell

Sabrina

Antonella

Conny

15:30

Maryam

Semir

Markus

DomenicEntuela: entuela.capani@norrkoping.se 076-798 04 25


Moa: moa.bjorkegren@norrkoping.se 072-5336551


Susanne: susanne.fredriksson@norrkoping.se 073-020 22 69


Sebastian: sebastian.jonsson@norrkopin.se 072-593 95 47


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.