Diamantens skola präglas av ett trivsamt klimat, engagerad personal och våra tre profiler. PAX är på Diamanten ett välkänt ord som visar på vår strävan att bli en skola där ingen vill slå eller reta någon. Skolan ligger i Navestad med närhet till skog och en sjö. Till enheten hör även förskola.

fredag 25 mars 2022

Örnens veckobrev v. 12

 Hej Örnarna!

Den här veckan har eleverna haft sin första hel vecka tillbaka sedan lov, studiedagar och utvecklingssamtal. Eleverna har kämpat på bra och börjar komma in i en normal skol rytm igen. För att belöna eleverna med detta så har vi haft en liten film stund med eleverna och kollat på film som är kopplat till engelskan där elever na arbetar runt berättelsen om “svärdet i stenen”. 

Många elever glömmer bort att lämna in hemläxor. Det är jätteviktigt att ni föräldrar påminner barnen om att lämna in läxorna i god tid. 

I svenska så har eleverna denna veckan så har eleverna börjat skriva på sin berättande text till skrivartävlingen som skolan har varje år. Det finns inget speciellt tema i år utan det är valfritt ämne och elevernas fantasier får verkligen blomma ut! 

I matte så har eleverna denna vecka fått en ny mattebok att arbeta i. Här har de fått tillgång till den nya digitala brevlådan så att de får tillgång till boken digitalt. Sidorna som vi har jobbat med under veckan är s.6 - 15. Eleverna som inte klarade sidorna i klassrummet har fått med matteboken hemma så får de göra klar sidorna. 

På SO lektionerna har vi arbetat med geografi där eleverna arbetat om Europas hav och på fredag genomförde de quizen som handlade om Europas berg, odlingsmarker, skog och hav. 

På samhällskunskap har vi arbetat med framtidens arbete och eleverna har fått med SO-boken eftersom nästa vecka på fredag kommer de ha prov. De ska läsa bara kapitlet som handlar om Arbete och pengar. Dessutom har de fått med SO-mappen där finns arbetsbladet som vi har jobbat med. Sidorna som de behöver läsa igenom är s.52-73.

På NO har örnarna klarat NO - provet. Nästa vecka kommer de får resultatet. 

På Engelskan fick eleverna fortsätta arbeta med sina artiklar som ska vara klara innan lovet. Vi har också kollar på en film som är kopplad till det dom jobbar med. 


Påsklov: Veckan 15 -  måndag, vecka 16

 

LÄXOR: 

Måndag: Matteboken s.14-15. Glöm inte ta med matteboken tillbaka på måndag.
Torsdag:  läsläxa “Fröken Europa” kapitel 3

Fredag: Prov samhällskunskap. SO-boken läs sidorna 52 - 73.

För de som inte har varit på skolan får jobba med Clio, där finns 4 quiz som ska genomföras. Quizen finns i skoluppgifter, vecka 12, Europas jordbruksmark, Europas hav, Europas berg och Europas skog.


 Håll er uppdaterade på bloggen för att se viktig information!

 

Trevlig helg och vi ses på onsdag!

 

Entuela: entuela.capani@norrkoping.se 076-798 04 25

 

Moa: moa.bjorkegren@norrkoping.se 072-5336551

 

Susanne: susanne.fredriksson@norrkoping.se 073-020 22 69

 

Sebastian: sebastian.jonsson@norrkopin.se 072-593 95 47

 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.