Diamantens skola präglas av ett trivsamt klimat, engagerad personal och våra tre profiler. PAX är på Diamanten ett välkänt ord som visar på vår strävan att bli en skola där ingen vill slå eller reta någon. Skolan ligger i Navestad med närhet till skog och en sjö. Till enheten hör även förskola.

torsdag 31 mars 2022

Bläckfisken Vecka 13

 

Hej alla Bläckfiskar                                 220331

Den här veckan har vi haft annat schema och haft våra utvecklingssamtal. Det har varit jättetrevligt att få träffa alla föräldrar och barn och prata om skolan tillsammans <3 

Den här veckan har vi också börjat ett nytt tema i NO. Det handlar om våren. Mars är vår första vårmånad, så det är vår nu fast det var minusgrader ute i morse. Vi gjorde en VÖL, heter det, när man pratar om vad man Vet och var man Önskar att man ska få lära sig.

Barnen kunde mycket om våren, de visste att det blir varmare och soligare. De visste att fåglar kommer tillbaka och att en del djur som sovit på vintern vaknar nu. Vi har hittat en nyckelpiga, i köket på Bläckfisken, här om dagen.


Vi såg en film om våren och det fanns väldigt många fina djur och djurungar i den filmen. Vi gjorde fina fjärilar. I nästa vecka ska vi plantera frön och lära oss mer om vårens blommor.

Den här veckan har sett ut ungefär som förra veckan. Vi kämpar på med bedömningsstöd och med stationer där vi tränar allt från att räkna till hundra och att arbeta i mattehäften till att läsa och skriva. Barnen har varit jätteduktiga!

Den här veckan läser vi en bok som vi fått från våra biblioteksansvariga. Boken handlar om vänskap och den handlar ganska mycket om schack också. Det är många barn som är nyfikna på schack nu. Det passar också bra att boken handlar om vänskap eftersom vi har startat upp vänskapsklubben tillsammans med några som jobbar på Universitetet och som kommer och hälsar på oss igen i nästa vecka.

Det är många i klassen som är förkylda just nu. Senaste dagarna är många hemma. Vi är noga med att följa reglerna för pandemin. Om man är sjuk måste man som barn vara hemma frisk minst 48 timmar.

Lov och studiedagar

Påsklov vecka 15

Röd dag 18:e april. Skolan är stängd.

Röd dag 26-27 maj. Skolan är stängd.

Röd dag 6 juni, Skolan är stängd.


Vi önskar er en trevlig helg!

Kramar,  Franko och Marie. 

Marie, marie.gingsjo@norrkoping.se, 0767-98 04 38

Franko, franko.morenopetkovic@norrkoping.se,  072-527 94 70

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.