Diamantens skola präglas av ett trivsamt klimat, engagerad personal och våra tre profiler. PAX är på Diamanten ett välkänt ord som visar på vår strävan att bli en skola där ingen vill slå eller reta någon. Skolan ligger i Navestad med närhet till skog och en sjö. Till enheten hör även förskola.

fredag 22 april 2022

Bläckfisken v.16

 Hej alla bläckfiskar! 220422


Trots tråkigheter och en kort vecka så har vi genomfört veckan på ett positivt sätt. Vi har märkt att påsklovets tråkigheter på torsdag och söndagen har påverkat många elever. Vi har pratat om detta och om ett demokratiskt samhälle. Vi vill skicka med, att vara uppmärksamma om vad barnen tittar på på sociala medier. Många hade sett live-videos och många hade också sett videoklipp på det som hände i bl.a. Navestad.. Vi finns som stöd för dem och om ni har frågor så är vi öppna med att svara på dem. 


Nog om det nu, vi har hunnit göra färdigt kartläggningen i svenska och har kvar en del i matematik. Det har varit så roligt att se eleverna och dem har verkligen kämpat på bra. Vi har också avslutat tema våren och kommer börja med ett nytt tema nästa vecka, som handlar om trafik och trafikregler. Vi kommer också dra igång med veckans bokstav samt området mätning i matematiken. 


Information

Ni har fått hem ett papper om vår traditionella Small ship race! Det är en tradition som har funnits ända sen jag (Franko) gick på Diamanten. Hela skolan kommer samlas på Bäckplan för att fira in våren. Vi kommer bygga två olika båtar som vi ska tävla gemensamt med. Eleverna kommer behöva ha med sig matsäck. De kan ta med sig egen matsäck eller få från skolan. Skolan kommer erbjuda pannkakor. Viktigt att eleverna tar med sig vattenflaska för att fylla på med vätska under dagen. Vi kommer behöva veta senast nu på måndag 25/4 om vilka som ska beställa mat från skolan eller om de tar med egen. Så lapparna MÅSTE tillbaka på måndag.


Frånvaro

Alla som går i förskoleklass och är äldre rekommenderas provtagning om man haft symtom på covid-19.. Det gäller oavsett om du är vaccinerad eller inte.

Är ert barn sjuk behöver de vara hemma minst 48 timmar friska innan de kommer tillbaka till skolan. Det betyder att om ert barn är sjuk en dag så kan ni inte skicka barnet dagen efter till skolan. 


Vecka 17:

Måndag:   8:10 - 13:45

Tisdag:       8:10 - 13:45

Onsdag: 8:10 - 13:45

Torsdag 8.10 - 13:45 Simning grupp 2

Fredag             8.10 - 13:45 Friluftsdag


Veckans lärandemål:  

Lov och studiedagar

Röd dag 26-27 maj. Skolan är stängd.

Röd dag 6 juni, Skolan är stängd.

Skolavslutning 9 juni.


Vi önskar er en trevlig helg!

Kramar,  Franko och Marie. 

Marie, marie.gingsjo@norrkoping.se, 0767-98 04 38

Franko, franko.morenopetkovic@norrkoping.se,  072-527 94 70

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.