Diamantens skola präglas av ett trivsamt klimat, engagerad personal och våra tre profiler. PAX är på Diamanten ett välkänt ord som visar på vår strävan att bli en skola där ingen vill slå eller reta någon. Skolan ligger i Navestad med närhet till skog och en sjö. Till enheten hör även förskola.

fredag 22 april 2022

Delfinens veckobrev v.16

Hej!

Denna vecka har vi pratat mycket om händelserna under påskhelgen där många elever sett saker ett barn aldrig ska behöva se. Eleverna har haft kloka tankar och reflektioner kring demokrati. Vi på skolan finns här för alla elever som känner att de vill prata om oro och osäkerhet. Har ni själva frågor och tankar är ni varmt välkomna att ringa till oss!

Vi hoppas såklart att ni pratar om det hemma också. Vår rektor har skrivit ett brev här på bloggen där vi vill att ni som vårdnadshavare går in och läser detta!

Denna vecka har vi inte haft några läxor i matematik/Engelska.

Under veckan har eleverna haft prov i ämnet HKK. Några elever kommer att göra detta prov igen under nästa vecka. Fråga gärna om det hemma.

Vi har gjort del 2 i matematikdiagnosboken som handlar om prisökningar/sänkningar.

Under fredagen har vi gemensamt med Frinavet och Silverdansen gått ett manifestationståg mot kriget i Ukraina vilket var ett väldigt fint avslut på veckan.29/4 genomför vi vår tradition Small ship race där vi under hela dagen kommer att hålla till vid Bäckplanen.

4/5 och 6/5 har vi nationella prov i matematik.

10/5 har vi prov på skadeförebyggande inom idrott.

11/5 Vårkonsert

13/5 Friidrottsdag på Stadium arena

Viktigt att eleverna laddar sina Chromebooks så att de kan använda dem under skoldagen.

Viktigt att eleverna har med sig ombyte, handduk och vattenflaska måndagar och tisdagar då vi har idrott. Påminn gärna om detta då elever fortfarande glömmer detta.

Vi kommer att ha idrott utomhus efter påsklovet. Påminn era barn om att ALLTID har ombyte med sig. De som ej har ombyte med sig kommer ej att delta i ordinarie undervisning utan kommer att få gå 1,6an. Eleven kommer att få ogiltig frånvaro från de lektioner som de inte har med sig idrottskläder.


Detta jobbar vi med just nu:

Sv: Läsförståelse och skriva.

Eng: lyssna och läsa, NP

So: 1800-talets historia

No: Vad händer under puberteten?

Ma: Hur man räknar ut procent vid tex realisationer.

Idh: Kondition / Skadeförebyggande


Om ni ringer oss och vi inte kan svara och ni vill att vi ska ringa tillbaka så vill vi att ni lämnar ett röstmeddelande eller skickar ett meddelande så ringer vi upp när vi inte har lektion.

Jimmy 0767 980441 jimmy4.karlsson@norrkoping.se

Fredrik 0767 980426 fredrik.nygren@norrkoping.se

Fråga era barn om läxor. De ska själva ansvarar för att de blir gjorda, men kan behöva er hjälp med struktur kring när läxorna görs.

Ladda ner appen IST Home där ni lägger in era barns frånvaro. Anmäl frånvaro för varje dag.


Läxor:

Ma: tisdag till fredag

Eng: måndag till torsdag

Språk: torsdag till torsdag eller fredag till fredag

Frinavet erbjuder läxhjälp på måndagar.


Mvh Jimmy & Fredrik

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.