Diamantens skola präglas av ett trivsamt klimat, engagerad personal och våra tre profiler. PAX är på Diamanten ett välkänt ord som visar på vår strävan att bli en skola där ingen vill slå eller reta någon. Skolan ligger i Navestad med närhet till skog och en sjö. Till enheten hör även förskola.

fredag 8 april 2022

Örnens Veckobrev 14

 Hej Örnarna!

Nu är påsklovet äntligen här, som våra elever har längtat så mycket efter! Eleverna har nu ledigt fram till tisdag den 19/4. 

I svenska så har eleverna denna veckan fortsatt skriva på sin berättande text till skrivartävlingen som skolan har varje år. Eleverna har också lämnat in sina texter och de nominerade från klassen presenteras efter påsklovet. 

I Matte har eleverna arbetat med att multiplicera heltal med decimaltal. Att använda uppställningen som metod med, har bidragit till att eleverna tycker att det är enklare att lösa uppgifter. I min bokhylla/studentlitteratur.se finns det så digital material som eleverna kan kolla hemma och arbeta med träna. Ni får gärna uppmuntra era barn att gå genom den digitala materialet en dag innan så får dem bättre förståelse om lektionens mål. 

På SO lektionerna har vi klarat med att läsa om Ukraina kriget och bakomliggande faktorer som orsakade kriget. Eftersom eleverna kommer börja läsa moderna språk i 6:an då har vi påbörjat titta på Europa runt hörnet. Serien handlar om tre ungdomar som reser till tre olika städer i Europa för att pröva sina språkkunskaper. Första avsnittet handlade om tyska språket och vilka möjligheter man får om man kan språket. Eleverna har också börjat jobba med religion i SO där vi kommer prata om de abrahamitiska religionerna, judendomen, kristendomen och islam.

På NO har eleverna fortsatt arbeta med rymden. Under veckan har dem även fått mycket information om planeterna och solsystemet. Eleverna ställer upp fantastiska frågor till om hur universum skapades och om det finns förutsättningar för liv i andra planeter. 

På Engelskan fick eleverna fortsätta arbeta med sina artiklar och även lämnat in dem. Eleverna har också börjat arbeta med en pjäs som handlar om arbetsområdet “King Arthur and the sword in the stone”. 


Påsklov: Veckan 15 - 16

Ledigt: Måndag V: 16

 LÄXOR: Inga hemläxor!


 Håll er uppdaterade på bloggen för att se viktig information!

 

Trevlig Påsklov och vi ses på tisdag, den 19:e april!

 

Entuela: entuela.capani@norrkoping.se 076-798 04 25

 

Moa: moa.bjorkegren@norrkoping.se 072-5336551

 

Susanne: susanne.fredriksson@norrkoping.se 073-020 22 69

 

Sebastian: sebastian.jonsson@norrkopin.se 072-593 95 47

 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.