Diamantens skola präglas av ett trivsamt klimat, engagerad personal och våra tre profiler. PAX är på Diamanten ett välkänt ord som visar på vår strävan att bli en skola där ingen vill slå eller reta någon. Skolan ligger i Navestad med närhet till skog och en sjö. Till enheten hör även förskola.

fredag 29 april 2022

Örnen V:17

 Hej Örnarna!

Nu är denna vecka klar och vi har haft mest fokus på båtbygget till smallship race. Vi hade en fantastisk dag där vädret var på topp, eleverna hade de kul och fick göra många olika aktiviteter. Men inte bara det utan Ötnarna vann även turbo racet!! Vi har också varit på en resa genom rymden på visualiseringscenter denna vecka där eleverna fick en guidning och de en dom föreställning. Eleverna hade många bra frågor till guiden. Resan till och från visualiseringscenter gick inte så bra för alla elever. Vi kommer ta kontakt med de föräldrar nästa vecka för att samtala kring vilken trafikrisk vissa elever var. Dessa elever kommer inte kunna följa med på cykelresan vi ska göra till Söderköping  innan sommarlov. 

I svenska så har eleverna jobbat med sin ramsa till smallship race. Sen har vi inte hunnit göra mycket mer utan eleverna har arbetat med sina båtar. 

I matte har eleverna arbetat i små grupper med uppställning med heltal och decimaltal. 

På SO lektionerna har örnarna redovisat sitt land i Europa. Några av eleverna berättade om egna upplevelser i dessa länder. Eleverna har också börjat jobba med religion i SO där vi börjat prata om judendomen och förintelsen. 

På NO har eleverna fortsatt med rymdresan. 

På Engelskan fick eleverna fortsätta arbeta med sina pjäser som handlar om arbetsområdet “King Arthur and the sword in the stone”. 

På idrotten så har eleverna haft sitt förhör och det gick väldigt bra för de flesta. 

Många elever glömmer bort att lämna in hemläxor. Det är jätteviktigt att ni föräldrar påminner barnen om att lämna in läxorna i god tid. 


Nästa vecka

I bild så har två grupper presentation. De är tisdag och torsdag gruppen. Eleverna har idrott utomhus nu både på måndagar och onsdagar. Nästa vecka har eleverna ingen slöjd. 

LÄXOR: 

Presentation tisdag och torsdag i bild. 

Vi önskar er en trevlig och solig helg!
Entuela, Moa, Susanne


 

Entuela: entuela.capani@norrkoping.se 076-798 04 25

 

Moa: moa.bjorkegren@norrkoping.se 072-5336551

 

Susanne: susanne.fredriksson@norrkoping.se 073-020 22 69

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.