Diamantens skola präglas av ett trivsamt klimat, engagerad personal och våra tre profiler. PAX är på Diamanten ett välkänt ord som visar på vår strävan att bli en skola där ingen vill slå eller reta någon. Skolan ligger i Navestad med närhet till skog och en sjö. Till enheten hör även förskola.

fredag 22 april 2022

Örnens Veckobrev v.16

 Hej Örnarna!

Första veckan tillbaka efter ledigheten började med en kortare vecka som startade med en intensiv långdag och avslutades på ett bra sätt med en manifestation för kärlek och frihet med frinavets fritidsgård. 

Efter händelserna som hände under påskhelgen har vi pratat mycket om demokrati och yttrandefrihet dessutom fick ni som vårdnadshavare ett brev från vår rektor Carita. Tack till alla vårdnadshavare för att ni läste brevet och att ni uppskattar allt som vi gör för att alla barn ska känna sig trygga i skolan!

Den här veckan har eleverna också fått information om kakförsäljning som eleverna ska börja med nu. Vi har varit väldigt tydliga med att om man ska sälja kakor ska man göra detta på rätt sätt, alltså genom att sälja, hämta brukar och lämna över pengar till den ansvariga. Eleverna har fått hem kataloger och ett informationspapper. Vi har även gått igenom detta med eleverna på lektionstid. Den ansvariga för detta, precis som tidigare är Sara Steiner, om ni vill kontakta henne nås hon via telefonnummer: 0769482255 och mail: silc_88@yahoo.se

I svenska så har eleverna denna veckan börjat med ett nytt arbetsområde där vi pratar om all världens språk. Här kommer vi prata om vilka språk som vi pratar i skolan, vad ett minoritetsspråk är och vilka språk som finns i världen.

I matte har eleverna arbetat i små grupper med problemlösningar. De tyckte att det var roligt och utmanande att arbeta med problemlösning som handlar om olika nivåer. Vi har arbetat även med uppställning med decimaltal. Många av eleverna har även jobbat med NOMP. Nästa veckan kommer vi köra med multiplikationstest när dem har matte helklass. Så uppmuntra gärna era barn att repetera multiplikationstabellerna.

På SO lektionerna har vi påbörjat arbetet med Centraleuropa där eleverna kommer läsa om naturlandskapet och kulturlandskapet och ta reda på vilka naturresurser som finns. Eleverna har också börjat jobba med religion i SO där vi börjat prata om judendomen. 

På NO har eleverna fortsatt med rymdresan. Bland annat har vi läst om dvärgplaneter och att det finns många stjärnor och runt många av stjärnorna finns planeter. I samband med den arbetsområde kommer vi på torsdag åka till Visualiseringcetrum för att se på en föreställning om rymden.

På Engelskan fick eleverna fortsätta arbeta med sina pjäser som handlar om arbetsområdet “King Arthur and the sword in the stone”. 

På idrotten så har eleverna ett litet förhör på onsdag om att minimera skador. Här har eleverna fått papper som de kan arbeta med till förhöret.

Många elever glömmer bort att lämna in hemläxor. Det är jätteviktigt att ni föräldrar påminner barnen om att lämna in läxorna i god tid. 


Nästa vecka

Nästa vecka så ska eleverna till Visualiseringscenter på torsdag där vi ska på guidning och se på en föreställning om rymden. På fredag så är det också smallship race och då är vi borta hela dagen. Här har eleverna fått hem lappar som ni föräldrar ska skriva under och lämna in för att visa oss om ni själva fixar matsäck till eleverna eller om ni vill att de ska få ifrån skolan. Viktigt att dessa lappar lämnas in på måndag!

På tisdag den 26:e april kommer örnarna tar andra sprutan HPV- vaccination.


LÄXOR: 

Tisdag: SO - Muntlig redovisning om Europaresan

Onsdag: Förhör idrott

Torsdag: Visualiseringscenter

Fredag: Small Ship Race. Vi går på utflykt till Backplan för att fira våren!


Vi önskar er en trevlig och solig helg!
Entuela, Moa, Susanne


 

Entuela: entuela.capani@norrkoping.se 076-798 04 25

 

Moa: moa.bjorkegren@norrkoping.se 072-5336551

 

Susanne: susanne.fredriksson@norrkoping.se 073-020 22 69

 

Sebastian: sebastian.jonsson@norrkopin.se 072-593 95 47

 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.