Diamantens skola präglas av ett trivsamt klimat, engagerad personal och våra tre profiler. PAX är på Diamanten ett välkänt ord som visar på vår strävan att bli en skola där ingen vill slå eller reta någon. Skolan ligger i Navestad med närhet till skog och en sjö. Till enheten hör även förskola.

fredag 22 april 2022

Tigerns veckobrev v.16

 Sjukanmälan – IST Home (gå in via nätet om appen inte fungerar)

Marie Möller: 0722-354640       marie.moller@norrkoping.se

Emelie Nilsson  0725336552                      emelie.nilsson@norrkoping.se

 

Hej!

Hoppas att ni alla haft ett fint påsklov, trots tråkigheterna som hände i området under ledigheten. Det var roligt att se alla i tisdags. Under tisdagen lades det såklart en hel del fokus på att prata om det som hänt. Idag har det även gått hem ett rektorsbrev från Carita. Läs brevet och återkom gärna till henne eller till oss om ni har frågor/funderingar.

Nu har vi utsett två kandidater till skrivartävlingen och vi arbetar vidare med stavningsregler och tips på hur man kan förbättra sitt skrivande ytterligare. 

I so:n har vi påbörjat ett nytt ämnesområde, kristendomen. Arbetet ska avslutas med ett teoretiskt prov samt en podd, spännande!

Igår var terminens första idrottslektion utomhus. Det var en varm dag i solen där alla deltog aktivt under Sebbes lektion, kul! Då det blir varmt i parken kan det vara bra att alla har med en vattenflaska de dagar det är idrott.

På torsdag 28/4, ska eleverna ha prov i no, tema vatten så den här veckan har vi tränat inför kunskapskollen. Alla har fått ett häfte med text + ett med frågor att plugga på. Materialet läggs även ut i classroom under helgen om man föredrar det. Jag har tipsat era barn om att titta på olika utbildningsfilmer om vatten som finns på binogi.se samt urplay.se.

På fredag anordnas small ship race för att fira in våren. Årets tema är vänskap och allas lika värde.  Det har gått hem en lapp med information om ert barn ska ta med matsäck hemifrån eller inte. Sista dagen att lämna in lappen är på måndag så att köket hinner planera och beställa rätt mängd.


Tisdag: Idrott. Kom ihåg handduk, ute skor och ombyte.

Torsdag: NO-prov: vatten  + Idrott. Kom ihåg handduk, ute skor och ombyte.

Fredag: Small ship race


Läxor:

 Inga läxor

 Trevlig Helg!!

Marie och Emelie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.