Diamantens skola präglas av ett trivsamt klimat, engagerad personal och våra tre profiler. PAX är på Diamanten ett välkänt ord som visar på vår strävan att bli en skola där ingen vill slå eller reta någon. Skolan ligger i Navestad med närhet till skog och en sjö. Till enheten hör även förskola.

onsdag 25 maj 2022

Bläckfisken v.21

 


Hej alla bläckfiskar!                                                         220525


Vi har knappt hunnit blinka innan den här veckan hann ta slut. Det blev en kortvecka med svenska, matte och No. I svenska så arbetade vi med dem bokstäver som vi behövde öva mer på. I matematiken så övade vi på att gå i årskurs 1. Vi tog fram blyertspennor och suddgummi för att arbeta med våra repetitionshäften. Under veckan har vi fortsatt gå igenom källsortering och i tisdags så grävde vi ner en Bläckfiskdrakplanka med olika material för att se längre fram vad som händer materialet. Elever fick säga en hypotes om vad de trodde skulle hända med materialet och när vi börjar på Draken så kommer vi gräva upp den och se på resultatet. Veckans GOTW handlade om Frankos resa till Italien och vad han gjorde där.


På måndag får vi även en ny elev vilket vi är jätteglada för. Nästa vecka är en vanlig vecka och vi kommer fortsätta repetera och få igenom sista årstiden vilket är SOMMAR! Detta ska bli så kul och nu håller vi på att knyta ihop säcken för förskoleklass. Nu laddar vi om för en ny vecka!


Information:

Rensa gärna lite på era barns hyllor i kapprummet. Ta med vinterkläderna hem och byt  ut med regnkläder och stövlar. Vi kommer vistas ute oavsett väder, kläder efter väder.


Vecka 22:

Måndag:   8:10 - 13:45

Tisdag:       8:10 - 13:45 Vi gå till skolskogen

Onsdag: 8:10 - 13:45 Mimmis park

Torsdag        8:10 - 13:45 Simskola grupp 2

Fredag             8:10 - 13:45 idrott, dusch efteråt


Veckans lärandemål: Vi arbetar med hållbar utveckling


Lov och studiedagar

Röd dag 6 juni, Skolan är stängd.

Skolavslutning 9 juni.Vi önskar er en trevlig helg!

Kramar, Franko och Marie. 


Marie, marie.gingsjo@norrkoping.se, 0767-98 04 38

Franko, franko.morenopetkovic@norrkoping.se,  072-527 94 70

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.